Doç. Dr. Göktaş: Göz tembelliği, gelişimi olumsuz etkiliyor

Güncelleme Tarihi:

Doç. Dr. Göktaş: Göz tembelliği, gelişimi olumsuz etkiliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2016 11:30

Doç. Dr. Göktaş: Göz tembelliği, gelişimi olumsuz etkiliyor

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA)- GÖZ Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Altan Göktaş, okul öncesi dönemde yapılan göz muayenesinin hem çocuklarda okul başarısını artırdığını, hem de göz tembelliği yaratabilecek göz hastalıklarının erken teşhis ve tedavisini sağladığını belirterek, ''Göz tembelliği oldukça sık rastlanan bir görme bozukluğu. Ne kadar erken teşhis edilirse, tedavideki başarı oranı da o derece artıyor'' dedi.
Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Altan Göktaş, periyodik göz muayenesi yaptırmayan velileri uyararak, okulların açılmasına sayılı günler kala çocuklarını mutlaka bir göz doktoruna götürmeleri gerektiğini vurguladı. Okul öncesi dönemde yapılan göz muayenesinin hem çocuklarda okul başarısını artırdığını hem de göz tembelliği yaratabilecek göz hastalıklarının erken teşhis ve tedavisini sağladığını ifade eden Doç. Dr. Altan Göktaş, ''Bebeklik çağında birinci ayda ışık refleksi, ikinci ayda göz kırpma refleksi, üçüncü ayda obje takibi, dördüncü ayda renkli görme, altıncı ayda da üç boyutlu görme ve derinlik hissi gelişiyor. 3 yaşında göz gelişiminin yüzde 95'i tamamlanıyor. Doğumdan itibaren periyodik yapılan göz muayeneleri, doğuştan ya da gözün gelişim sürecinde ortaya çıkabilecek sorunların erken teşhisinde ve tedavisinde çok önemli avantajlar sağlıyor'' ifadelerini kullandı.
Ana sınıfına ya da ilk okula başlayacak çocukların da okul öncesi göz muayenesinden geçmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Göktaş, ''Bu muayenelerde, bazı görme sorunlarının yanı sıra, gelişimi sırasında belirti vermeyen göz tembelliği sorunu da saptanabiliyor. Göz tembelliğinin önlenmesi için ilk 10 yaş çok önemli. Eğer kritik olan bu eşik aşılırsa yani tedaviye 10 yaşından sonra başlanırsa, tembellik kalıcı bir sorun haline gelebiliyor. Göz tembelliği ve buna neden olan durumlar ailesel geçiş gösterebildiği için tembellik tespit edilen çocukların kardeşlerinin de mutlaka göz muayenesinden geçirilmesi gerekiyor'' dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!