Diyarbakır'dan Denizlili sanayicilere yatırım çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırdan Denizlili sanayicilere yatırım çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2017 18:31

Diyarbakır'dan Denizlili sanayicilere yatırım çağrısı

Haberin Devamı

DİYARBAKIR'da tekstil kent oluşturmak için çalışmalar yürüten Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası (DSTO), oluşturduğu heyetle Denizli'ye inceleme gezisi düzenledi.  Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İşadamları Derneği (GÜNTİAD) Başkanı İhsan Oğurlu, Diyarbakır'ın güvenli bir şehir olduğunu, tekstil kent kurma çabalarının bulunduğunu belirterek, Denizlili tekstil sanayicilerini yatırım yapmaya davet etti.

Denizli Sanayi Odası'nı (DSO) ziyaret eden DSTO heyeti, DSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yavuzçehre, Genel Sekreter Zeren Gerelioğlu ve AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Cansun Özdülger tarafından ağırladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yavuzçehre, ziyaretçilere Denizli ekonomisi hakkında bilgi verdi. Yavuzçehre, "Denizli sanayisiyle yıllardan beri ülkenin kalkınmasına katkıda bulunan, ihracatçı bir kentimiz. Tekstil konusunda hızlı teslimat yapabilen bir iliz. Her ne kadar ev tekstili ile ünlenmiş bir il olsak da son 10 yılda moda üreten, kendi tasarımlarını yapan konfeksiyoncuların olduğu bir il haline geldik. Kadın istihdamında da Türkiye genelinde 2. sıradayız ve bununla gurur duyuyoruz" dedi.

"DİYARBAKIR GÜVENLİ BİR BÖLGE"

DSTO heyetinde yer alan GÜNTİAD Başkanı İhsan Oğurlu, Diyarbakır'ın güvenli bir şehir olduğunu belirterek, "6. Bölge teşviği olan bir bölgedeyiz. Tekstil kent kurmaya çalışıyoruz. Diyarbakır güvenli bir bölge, bi zde yaşanan sıkıntılar tüm Dünya'da yaşanan sıkıntılar. Denizlili tekstil sanayicilerini Diyarbakır'da yatırım yapmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Pervane ise Diyarbakır ve Diyarbakır'daki sektörüler hakkında bilgi verdi. Pervane, Diyarbakır'daki genç nüfus oranının Türkiye oranının üzerinde olduğunu ve bu nedenle istihdama önem verdiklerini vurguladı.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!