Diyarbakır'da ÅŸehit olan polisler ile ilgili acı gerçek!

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda şehit olan polisler ile ilgili acı gerçek
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 22, 2016 07:21

Edinilen bilgiye göre, PKK’lı teröristlerin hücre evini tespit eden İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve Ergani Emniyet Müdürlüğü ekipleri, operasyon için hazırlık yaptı. Çevre güvenliği alan polis ekipleri, daha sonra operasyon için düğmeye bastı. Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, PKK mensuplarına yönelik yapılan operasyonda üç polis şehit oldu, iki polis yaralandı.

Haberin Devamı

Olay, Ergani ilçesi Dicle Caddesi ile Kurtuluş Caddesi  kesişiminde bulunan bir ikamette meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, PKK’lı teröristlerin hücre evini tespit eden İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve Ergani Emniyet Müdürlüğü ekipleri, operasyon için hazırlık yaptı. Çevre güvenliği alan polis ekipleri, daha sonra operasyon için düğmeye bastı. Operasyon sırasında içeriden açılan ateş sonucu 3 polis memuru yaralandı. Bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri yaralı polisleri ilçe devlet hastanesine kaldırdı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen 3 polis memuru kurtarılamayarak şehit düştü. Çatışma şiddetlenirken, operasyonda 2 polis memuru da yaralandı.

1 terörist etkisiz hale getirildi  Operasyonda, teröristlerden biri etkisiz hale getirildi. Polis Özel Harekat’ın (PÖH) yürüttüğü operasyona destek amaçlı olarak Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri geldi. Şiddetli çatışmanın sürdüğü caddede ise evlerinde mahsur kalan vatandaşlar da çevre güvenliği alan polisler tarafından operasyonla kurtarıldı.

YARALI POLÄ°S HASTANEDE SÄ°LAHINI ALARAK TEKRAR OPERASYONA GÄ°TTÄ°

Yaralı polis hastanede silahını alarak tekrar operasyona  gitti  Operasyon sırasında arkadaşlarının şehit haberini alan bir polis memuru da ayakta tedavi olduktan sonra operasyon bölgesine geri döndü. Arkadaşlarının bütün uğraşlarına rağmen yaralı polis memuru  ikna edilemedi. Yaralı olarak operasyon bölgesine dönen polis memuru teröristlere yönelik süren operasyonlara tekrardan katıldı.  İlçede operasyon sürerken çatışma sesleri yerine yer yer patlama sesleri yükseliyor. Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde, 3 polisin şehit olduğu hücre evinde yapılan aramada bulunan el yapımı patlayıcı, kontrollü bir şekilde infilak ettirildi.    Ergani’nin Feyzi Çakmak Mahallesi Dicle ile Kurtuluş Caddelerinin kesiştiği bölgede bulunan terör örgütü PKK’ya ait hücre evine gece saatlerinde düzenlenen operasyonda 3 polis şehit olmuştu. Sabah saatlerine kadar süren operasyonda, evde bir adet el yapımı patlayıcı bulundu. Bunun üzerine, olay yerine bomba imha uzmanları çağrıldı. Hücre evinin yakınındaki evler boşaltılıp, çevrede geniş güvenlik önlemleri alındıktan sonra, bomba kontrollü olarak patlatıldı. Patlama sırasında çevrede bulunan vatandaşlar panikleyerek, sağa sola kaçıştı.  Yaklaşık 7 saat süren operasyon sona erdi.

Ergani Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Fevzi Çakmak Mahallesi Dicle Caddesi’nde PKK’lı teröristlerin kullandığı bir hücre evi bulunduğunu belirledi. Saat 02.00 sıralarında bölgeye sevk edilen polis ekiplerine evden teröristler tarafınan otomatik silahlarla ateş açıldı. Açılan ilk ateşte 5 polis memuru yaralandı. Bölgede güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma devam ederken, yaralılar Ergani Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu sırada hastanenin sağlık personeli acil olarak göreve çağırıldı.

Haberin Devamı

Ergani Devlet Hastanesi’nde doktorların yaptığı tüm müdahaeye rağmen durumları ağır olan polis memurları Engin Yılmaz, Salih Aksu ve Ahmet Can, şehit olurken, 2 polis memurunun tedavisi sürüyor. 3 polisin şehit olmasının ardından ilçedeki bazı camilerde sala okundu.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

PKK’nın hücre evinin bulunduğu bölgeye açılan ilk ateşten sonra çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, ilçeye Diyarbakır’dan da takviye özel harekat polisleri gönderildi. Yer yer sabahın ilk ışıklarna kadar süren çatışmalarda 2 PKK’lı ölü olarak ele geçirildi.

Diyarbakırda şehit olan polisler ile ilgili acı gerçek
Â
Diyarbakırda şehit olan polisler ile ilgili acı gerçek


Diyarbakırda şehit olan polisler ile ilgili acı gerçek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!