Diyarbakır'da Kamışlo Bulvarı asfaltlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda Kamışlo Bulvarı asfaltlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2018 17:16

Diyarbakır'da Kamışlo Bulvarı asfaltlanıyor

Haberin Devamı

DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi'nce, merkez Bağlar ilçesindeki Kamışlo Bulvarı'nda asfaltlama çalışması başlatıldı. Çalışmanın 20 gün içerisinde tamamlanmasının planlandığı, bulvarda 2 metre genişliğinde bisiklet yolunun da açılacağı belirtildi.
Kent merkezindeki cadde ve bulvarlara bu yıl 800 bin ton sıcak asfalt sermeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, merkez Bağlar ilçesinde 'protokol yolu' diye de bilinen Kamışlo Bulvarı'nda asfaltlama çalışmasına başladı. Bağcılar Mahallesi'ndeki, 6 kilometre uzunluğunda, 50 metre genişliğindeki Kamışlo Bulvarı, gidiş ve geliş olmak üzere asfaltlanacak. Toplam 23 bin ton sıcak asfaltın kullanılacağı bulvarda ekipler, daha önce 8 santimetre bitümlü temel ve 6 santimetre kalınlığında binder tabakası çalışmalarını tamamlamıştı.
Büyükşehir Belediyesi, altyapı ve temel çalışmalarının ardından Kamışlo Bulvarı'na konfor tabakası modifiye bitümlü taş mastik asfalt serecek. Kent merkezinde yeni yapılan uygulamada konfor tabakası 4 santim kalınlığında olacak. 20 gün içinde tamamlanacak çalışmalarda Büyükşehir Belediyesi, asfaltın 25 ila 30 santigrat derecede serilmesi nedeniyle Kamışlo Bulavarı'ndaki çalışmalarını mesai saatleri içinde gerçekleştirecek. Bulvarda 2 metre genişliğinde bisiklet yolunun da açılacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!