Diyarbakır'da 1. Kadın Kongresi

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda 1. Kadın Kongresi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2015 15:16

- DTK Eş Başkanı Irmak: "Kadının özgür olmadığı bir toplum asla ulusal ve demokrasi mücadelesi yürütemez"

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Selma Irmak, kadının özgür olmadığı bir toplumun ulusal ve demokrasi mücadelesi yürütemeyeceğini söyledi.

Irmak, Kayapınar Spor Salonu'nda 501 delegenin katılımıyla iki gün sürecek olan Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) 1. Kadın Kongresi'nde yaptığı konuşmada, önceleri evinden dışarı çıkamayan kadınların bugün siyasete katıldığını anlattı.

Kadınların kimliklerini oluşturmak için yola çıktığını kaydeden Irmak, "Kadın mücadelesinin ancak ortak bir mücadele ile sonuç alabileceğine inandılar. Bu nedenle kendi mücadelesine bütün kadınları katma hedefini koydular" dedi.

"Kadının özgür olmadığı bir toplum asla ulusal ve demokrasi mücadelesi yürütemez" diyen Irmak, "Bir tek kadın bile örgütsüz kalırsa, çaresizliğe mahkum olur. Bu nedenle örgütlülüğümüzü her şeyin önüne koyduk" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Kongrede PYD Eş Başkanı Asya Abdullah da Kürtçe konuşma yaptı.

Kongreye, Demokratik Bölgeler Partisi Eş Başkanı Emine Ayna, HDP Milletvekili Sabahat Tuncel, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak de katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!