Diyarbakır'da 1 hafta sonra otobüsler seferlere başladı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda 1 hafta sonra otobüsler seferlere başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 13:57

Diyarbakır'da 1 hafta sonra otobüsler seferlere başladı

Haberin Devamı

Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve eş başkan Fırat Anıl'nın gözaltına alındığı 25 Ekim gecesinden sonra durdurulan belediye otobüs seferleri, Belediye Başkanlığına kayyum atanmasından sonra dün yeniden başladı. Belediye otobüsleri dün yolcuları ücretsiz taşıdı. Büyükşehir Belediye binası önü ve içerisinde polisin aldığı yoğun güvenlik önlemleri ise sürüyor. 
Kışanak ve Anlı'nın 25 Ekim akşamı gözaltına alınmasından sonra önce güvenlik gerekçesiyle durdurulan daha sonra protesto amacıyla yapılmayan temizlik ve ulaşım hizmetleri, Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atanmasından sonra yeniden başladı. Kayyum olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na atanan Cumali Atilla'nın göreve başlaması ile birlikte Belediyenin şehir içi ve ilçe otobüsleri dün sefere başlarken, halk ücretsiz taşındı. 1 günlük ücretsiz taşıma ardından şehir içi ulaşımı sağlayan Belediye otobüslerinin seferleri bugün sorunsuz sürdürüldü. 
Belediye binası önü ve içinde polisin aldığı yoğun güvenlik önlemlerinin sürdürüldüğü görüldü. Belediye'ye atanan kayyumun göreve başlamasından sonra Belediye'nin resmi internet sitesi ve SMS sistemi kapatılırken, Belediye çalışanlarına yeni kimlik kartlarının verileceği kaydedildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!