Diyarbakır, Simya Koleji erkek basketbol takımından büyük başarı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır, Simya Koleji erkek basketbol takımından büyük başarı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 14:48

Diyarbakır, Simya Koleji erkek basketbol takımından büyük başarı

Haberin Devamı

DİYARBAKIR, (DHA)-

DİYARBAKIR Simya Koleji erkek basketbol takımı, il ve bölge birinciliğinin ardından Kahramanraş'ta yapılan yarı final maçlarında da finalde Özel İstanbul Işık Koleji basket takımını 63-61 yenerek 4 Nisan'da düzenlenecek ve 8 takımın katılacağı Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı elde etti.

Simya Koleji erkek basketbol takımı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hiç bir okul takımının elde edemediği bir başarıya ulaştı. İl ve bölge birinciliğinin ardından Kahramanmaraş'ta yapılan yarı final maçlarına katılan Simya Koljei erkek besketbol takımı, final maçında Özel İstanbul Işık Koleji erkek basketbol takımını 63-61yenerek Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı elde eden 8 takımdan biri olmayı başardı. 4 Nisan tarihinde düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'na İstanbul'dan 5, Ankara, İzmir ve Diyarbakır'dan da Simya Koleji olmak üzere 8 basketbol takımı katılacak.

Takım Koçları Hasan Çelebi ve Dilara Aydoğan, elde ettikleri başarının tesadüf olmadığını, öğrencilerin büyük özveri göstererek bu başarıyı elde ettiğini söyledi. Takımın büyük fedekarlıklar sonucu kurulduğunu anlatan Hasan Çelebi, "Bu takım cok buyuk fedekarlıklarla kurulan bir takım. Sezon çalışmalaramıza Ağustos ayından itibaren başladık. 46 derece sıcakta çalıştık. Daha önce hiçbir Doğu ve Güneydoğu takımının elde edemediği bir başarıya ulaştık. Sezona başlarken amacımız gidebileceğimiz kadar gitmekti. Allah'a çok şükür bugün son 8 takım arasındayız. Eskiden Diyarbakır basketbolunda Ankara, İstanbul takımlarını yenmek sadece bir hayaldi. Hayali bırakın her maçta maalesef temsilcilerimiz 30-40 sayı fark yiyordu. Çok çalışınca her şeyin yapılabileceğini biliyorduk ve bunu ilk günden beri sporcularımıza aşıladık. Her sene Türkiye finallerine giden bir takımı eleyip son 8'de olmak müthiş bir duygu. Sezon başında dediğimiz gibi tarihi kalem değil, insanlar yazar. Tarih yazan takımımızla gurur duyuyoruz. İlk günden beri bize her konuda destek olan Simya Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Güneş ve yardımcısı Suat Güneş'e, tüm Simya ailesine teşekkür ederiz. Türkiye finallerinde Diyarbakırımız'ı en iyi şekilde temsil edeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!