Diyanetçi AKP’liler de ’Önce okumak’ dediler

Güncelleme Tarihi:

Diyanetçi AKP’liler de ’Önce okumak’ dediler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2006 00:00

AKP’nin Diyanet kökenli milletvekilleri de "Önce okumak" dedi. AKP milletvekilleri eski Diyanet İşleri başkanları Tayyar Altıkulaç ve Sait Yazıcıoğlu da, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ve eski Başkan Mehmet Nuri Yılmaz gibi, "Başını açıp okumak mı? Yoksa başı kapalı evde oturmak mı?" ikilemi karşısında "okumayı" tavsiye ettiler.

KIZIMA OKU DERDİM

TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Altıkulaç, sorumuzu yanıtlarken, önce, üniversitelerdeki türban yasağı için, "aslında bu yasağı hiçbir zaman onaylamadım. Bunu, bireyin özgürlüklerine müdahale olarak değerlendirdim" dedi. Altıkulaç, türbanlı kız öğrencilerin üniversite kapısında karşılaştıkları "başlarını açıp okumaları mı, yoksa başlarını kapatıp evde oturmaları mı" tercihine ilişkin görüşünü de şöyle dile getirdi: "Ama benim kızım bana gelip, ’baba ne yapayım, başımı açıp okuyayım mı, yoksa evde mi oturayım’ diye sorsa ona ’oku’ derdim. Ancak bu, yapılan uygulamayı onayladığım anlamına gelmez."

OKUMAYI TAVSİYE EDERİM

Ankara Milletvekili Sait Yazıcıoğlu da "Aynı tercihi ben de tavsiye ederim" diyerek, şu açıklamayı yaptı: "Çünkü din okumaya çok önem veriyor. İlim öğrenmeyi farz kılan Kuran ayeti var. Bu konuda bir tercihle karşı karşıya kalındığında... Kaldı ki bir sorumluluk varsa öğrenciye de düşmez bu. Çünkü bir zorunluluk söz konusudur. Okumak mı okumamak mı? Okumanın tercih edilmesini tavsiye ederim ben de."

İKİ BAŞKAN SÖYLEDİ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz’ın, üniversite öğrenimine devam etmek isteyen kızlarına, "Okuyun, sonra isterseniz başınızı örtersiniz" tavsiyesinde bulunduğu ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine de, Bardakoğlu’nun kızları Şeyma ve Şeyda’nın Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat ve İlahiyat Fakültelerinde başları açık okudukları saptanmıştı. Bilkent Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi ile Başkent Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerine girmeye hak kazanan Yılmaz’ın kızı Emine de babasının bu tavsiyesi üzerine başını açıp okumak için hazırlık yaptığı, ancak o sırada doğum yapınca Açık Öğretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’ne kayıt yaptırarak eğitimine okulda devam etmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!