Diyabet okulundan 100. mezun

Güncelleme Tarihi:

Diyabet okulundan 100. mezun
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 10:53

Diyabet okulundan 100. mezun

Haberin Devamı

İZMİR Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Semt Polikliniği'ndeki diyabet okulunda hastalara eğitim verildi. Kurs sonunda sertifika verilen hastalardan 100'üncüsü Hüseyin Kaya oldu.

2016 yılı Şubat ayında eğitimlerine başlayan ve toplamda 6 konunun işlendiği Diyabet Okulu Eğitimi'nde diyabet hastalığının nedenleri, hangi bulgularda hekime başvurmak gerektiği, rutin kontrollerin önemi, beslenme alışkanlıklarının nasıl değiştirilebileceği, egzersiz denince ne yapılması gerektiği ve insülin kullanan hastalarda insülin uygulama yöntemleri, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aynur Demir Kuş, diyabet hemşiresi Demet Kılıç ve diyet uzmanı Emre Ongan tarafından anlatıldı. Diyabet Okulu'nda hastalara konuyla ilgili sorular sorularak katılımları sağlandı.

Katılımcılardan Satı Temel "Keşke önceden bu bilgileri bilseydim. Diyabet hastalığını kontrol altına almak tamamen bizim elimizdeymiş. 6 yıldır şeker hastasıyım doğru beslenmediğim için kalp krizi geçirdim. By-pass ameliyatı oldum. Ayaklarımda batmalar oluyordu, tırnaklarımın şekli bozuldu. Şimdi buraya geliyorum ve ne yapacağımı artık biliyorum, bu okulu bize açanlar sağ olsunlar" dedi. Eğitimin ilerleyen dakikalarında katılımcılara dağıtılan ve diyet uzmanı Emre Ongan tarafından hazırlanan "diyabetik tatlı tarifleri" listesi yüzleri güldürdü. Eğitim arasında ise süt ve elma ikram edildi.

Diyabet hastalarının hastalıklarını yakından tanıma fırsatı bulmaları ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için bu eğitimin ne kadar önemli olduğuna değinen Uz. Dr. Aynur Demir Kuş "Diyabet eğitim hemşiresi ve diyetisyenimiz ile birlikte yürüttüğümüz bu eğitimler yıl boyunca Diyabet Okulu adı altında devam edecektir. Eğitimlere katılmak isteyen vatandaşlarımızın Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne bağlı Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Semt Polikliniği 'ne başvurmaları yeterli olacaktır" dedi.

Düzenlenen törenin sonunda hastalara, Diyabet Okulu katılım belgesi verildi. 100'üncü katılımcı olan Hüseyin Kaya da sertifikasını aldı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!