Dişleri sağlıklı çocuklar

Güncelleme Tarihi:

Dişleri sağlıklı çocuklar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2009 00:00

UNICEF Türkiye Milli Komitesi Balıkesir Şube Başkanı Dr. Hasan Çelik, Yönetim Kurulu Üyesi Proje Direktörü Diş Hekimi Mehmet Çalık ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye’deki diş hekimliğinin 101. yılı etkinlikleri kapsamında 6-12 yaş aralığında öğrenim gören çocuklara yönelik “Çürüksüz Çocuklar Projesi” hazırladı.

Projeyi, Balıkesir Valiliği, Sağlık Müdürlüğü, Hekimleri Odası, Milli Eğitim Müdürlüğü destekledi. İlk aşamada, Dr. Hasan Çelik, diş hekimleri Mehmet Çalık, Burak Saran, Reyhan Zeybek, Funda Ugün ve Özgür Başaran, Balıkesir’in Yağcılar Köyü İlköğretim Okulu’nda projeyi başlattı.
UNICEF destekli
Diş hekimleri, çocuklara slayt gösterisi ve maketlerle doğru diş fırçalama tekniklerini gösterdi. Diş, diş çürümesi, diş ve diş eti hastalıkları, ağız ve diş bakımı konusunda detaylı bilgiler verildi. Ayrıca, diş ve dişeti hastalıklarından korunma yöntemlerini anlatan film seyrettirildi. Sonrasında ise 112 öğrenciye diş macunu, diş fırçası, ıslak mendil hediye edildi. Öğrencilere, UNICEF’in diş sağlığı broşürleri ve kitapçıkları dağıtıldı.
Çocukların tedavi giderleri hariç 7 bin 605 TL’ye gerçekleşen projenin tamamı UNICEF Türkiye Milli Komitesi Balıkesir Şubesi’nce finanse edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!