DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Başkan Aksu’yu ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Başkan Aksu’yu ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 08:31

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Başkan Aksu’yu ziyaret etti

Haberin Devamı

GİRESUN(DHA) - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, Giresun’da dün gerçekleştirilen toplantının ardından Belediye Başkanı Kerim Aksu’yu ziyaret etti.

 Türkiye’nin çok önemli bir dönüm noktasına ilerlediğini ifade eden ve toplantılarda, işçi sınıfının neden ‘hayır’ demesi gerektiğini anlattıklarını dile getiren Genel Başkan Beko, “Toplumu kutuplaştıracak, meclisin, yargının ve hükümetin yetkilerini tek bir kişide toplayacak, işçi haklarına zarar verecek, ekonomiyi krizlerle karşı karşıya bırakacak bir rejim değişikliğini oylayacağız. Türkiye’nin işçiler için bir cehenneme dönüşmesine hep beraber ‘hayır’ diyelim. Sendikaları kapatma, grevleri yasaklama, kıdem tazminatını kaldırma, toplu iş sözleşmelerini askıya alma, ücretleri dondurma yetkisi veren Anayasa’ya ‘hayır’ diyelim” dedi.

Belediye Başkanı Kerim Aksu de, iş güvencesinin olmadığı bir ülkede, demokrasinin temelden sarsılacağına dikkat çekti, “Önümüzde bir seçim değil, geleceğimizle ilgili bir oylama var. Geleceğini emeği ile kazanan ve en fazla yükü çeken arkadaşlarımız, tuzaklarla dolu bu anayasa değişikliğini kabul etmeyeceklerdir. Burada sadece kendimiz için değil, gelecek nesiller için bir tercih kullanılacak” şeklinde konuştu.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!