Diş hekimi Saral'dan ailelere uyarı

Güncelleme Tarihi:

Diş hekimi Saraldan ailelere uyarı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2017 16:30

Diş hekimi Saral'dan ailelere uyarı

Haberin Devamı

MERSİN'de diş hekimi Onur Saral, yaz mevsimi nedeni ile çocuklarda meydana gelebilecek diş yaralanmaları konusunda aileleri uyardı.
Diş hekimi Saral, yaz döneminde çocukların tatil ortamında hareketli oyunlar oynarken diş kazaları yaşabilieceğini belirterek şöyle konuştu:  
"Çocuklarımızın spor yapmasını her zaman destekliyoruz fakat 2, 4 yaş grubunda el ayak koordinasyonunun yeteri kadar gelişmemesi ve denge problemleri nedeni ile 6, 12 yaş gruplarında ise spor kazaları sonucu yaralanmalar çok sık yaşanıyor. Ağız, çene bölgesine gelen travmalar dişlerde olduğu kadar çene ekleminde de hasarlar yaratabiliyor. Aniden gelişen bu gibi durumlarda ailelerin konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmaları, kırılan, sallanan, yerinden tamamen ayrılan dişleri kurtarmamız için bize bir şans sağlıyor. Hastanın hekime ulaştırılma süresi tedavinin geleceğini belirleyen en önemli etken."
Saral, ebeveynlerin olası yaralanma ve dişin yerinden çıkması durumunda hastayı mümkün olan en kısa sürede hekime ulaştırmasının önemine dikkat çekerek şunları kaydetti:
"Dişi saklayabileceğimiz özel solüsyonlar olsa da günlük hayatta kolayca ulaşabileceğimiz maddeleri sıralayacak olursak bunların en başında süt (kutu içinde) gelecektir. Soğuk süt oda ısısındaki süte oranla daha iyi bir saklama ortamıdır. Süt içerisine konulan diş altı saate kadar korunurken musluk suyunda bekletilen veya kuru getirilen dişler yirmi dakika içerisinde hekime ulaştırılmalıdır. Bu nedenle dişin kuru getirilmesi en son tercihtir."

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!