Dirinler'in çırakları okurken üretiyor

Güncelleme Tarihi:

Dirinlerin çırakları okurken üretiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 10:22

Dirinler'in çırakları okurken üretiyor

Haberin Devamı

İZMİR'de, sanayide yetişmiş elaman açığını kapatmak için 6 yıl önce kapılarını açan Dirinler Çıraklık Eğitim Merkezi'nin öğrencileri, henüz okurken üretime katkıda bulunuyor. Dirinler Sanayi Makinaları ve Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Rebil Dirin, Türk sanayisinin kalifiyeli elaman ile kalkınmada sürdürebilirlik kazanabileceğine dikkat çekerek, "Kapılarımız meslek lisesi ve meslek yüksekokulu mezunlarına da açık. Gönlünde ve aklında üretmek, kazanmak olan çırak adaylarını bekliyoruz" dedi.

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 'Mesleki Eğitim Merkezleri'ne bağlı olarak 2011 yılında hizmete açılan Dirinler Çıraklık Eğitim Merkezi'nin mezunlarının yüzde 99'u, Dirinler'de iş sahibi oluyor. Başka firmalarda çalışmak isteyenler de kolaşca iş buluyor. Mezun olup da işsiz olan kimsenin bulunmadığı belirtiliyor.

HEM UYGULAMALI HEM TEORİK EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan aldığı onayla kapılarını açan okulda, aday çırak olarak başlayan öğrenciler 3 yıllık bir eğitim-öğretim döneminden sonra kalfalık için sınava giriyor. Çırak adayları mesleki eğitim dışında aldıkları ilave derslerle de mezun olduklarında meslek lisesi mezunu olarak kabul ediliyor. Bu yıl 43 çırak adayının eğitim aldığı merkezde, öğrenciler hem teorik hem uygulamalı derslerle üretime de katkıda bulunuyor.

REFERANS NOKTASI

Bugün yalnızca orta öğrenimi bitirenleri değil meslek lisesi ve yüksekokulu mezunlarını da Dirinler Akademi bünyesinde eğittiklerini söyleyen Mustafa Rebil Dirin, "Okulumuza çırak adayı olarak başlayıp, ardından bizde iş başı yapan, kendine bir kariyer hedefi seçip ilerleyen ve şef olan çalışma arkadaşlarımız var" dedi. Katma değeri yüksek üretimin ancak teknolojiyi bilmek ve üretmekle mümkün olabileceğini ifade eden Dirin, "Dirinler Çıraklık Eğitim Merkezi, makine sektöründe bir referans noktası haline geldi. Bu yüzden mutluyuz. İstiyoruz ki kurumsal kimliğini tamamlamış, sanayiye daha çok katkı sunmak isteyenler de bizim izlediğimiz bu yola çıksın.Tecrübelerimizi paylaşmaya hazırız" diye konuştu.

İŞİ DE MAAŞI DA HAZIR

Dirinler Makine Sanayi ve Ticaret Genel Müdürü Halil Akgül ise çırak adaylarının ulaşım ve yemekle birlikte maaş da aldıklarına dikkat çekerek, "Biz onlara çırak gözüyle değil, bizim iş  arkadaşlarımız gözüyle bakıyoruz. Şirkette uygulanan kişisel gelişim ve teknik eğitimler  çıraklara da verilmektedir" dedi. Birçok firmanın kalifiye eleman sıkıntısı yaşadığı bir dönemde Dirinler'in büyük bir açığı kapattığını ifade eden Akgül, "Türkiye nin sanayileşmesinde en belirleyici sektörlerden biri hatta en belirleyicisi makine üretimidir. Çıraklarımız da yüksek teknolojiyi içinde barındıran makine üretimini hem yerinde görerek hem de uygulayarak önemli bir tecrübe kazanıyor. Sanayinin de 'sürdürülebilir' olabilmesi için kalifiye gençlerin yetişmesi çok önemlidir. Dirinlerin mezun ettiği bu gençler kalkınmanın teminatı olacaktır" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!