Dink cinayeti davasında 5 tahliye

Güncelleme Tarihi:

Dink cinayeti davasında 5 tahliye
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2017 00:16

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada, jandarma görevlisi 4 sanık ile IQ Yayınevi’nin sahibi Adem Sarıgöl, yurt dışı yasağı konularak tahliye edildi.

Haberin Devamı

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada tahliye talepleri sorulan sanıklardan suç tarihinde Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Değerlendirme ve Analiz Merkez Amiri olarak görev yapan eski Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığı ile yaptığı savunmasında şunları söyledi: “Hain cinayetin işlendiği tarihte İstanbul İl Jandarma Komutanı olduğum söyleniyor, oraya Temmuz 2008’de atandım. Oysa cinayet döneminde Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Değerlendirme ve Analiz Merkez Amiri olarak İtalya’da kurstaydım. Hakkımda hukuksuz bir iddianame düzenlenmiştir.”

POLİS KANI DÖKMEMEK İÇİN...
Suç tarihinde İstanbul Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde TİM komutanı olarak görev yapan Muharrem Demirkale de şunları anlattı: “Bitlis Mutki’de görev yaparken Zekeriya Öz’de orada savcıydı. Orası küçük bir yer. Bir gazino var. Taktir edersiniz ki askeri, savcısı, polisi oraya gidip vakit geçirir. Zekeriya Öz ile de orada tanıştık. Birkaç kez belediye tesislerinde ailece bir araya geldik. Ergenekon süreci başladığında uzaklaştım.”

Mahkeme heyeti, jandarma görevlileri Abdullah Dinç, Volkan Şahin, Yusuf Bozca ve Ali Barış Sevindik ile IQ Yayınevi’nin sahibi Adem Sarıgöl’ü yurt dışı yasağı koyarak tahliye etti.

BAKMADAN GEÇME!