Dilindeki tat tomurcuklarını sigortalatacak

Güncelleme Tarihi:

Dilindeki tat tomurcuklarını sigortalatacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2012 00:00

İngiltere’de, ulusal jambon yarışması jürisine başkanlık etmeye hazırlanan bir kasap, dilindeki tat tomurcuklarını 1.5 milyon dolar karşılığında sigortalatacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Independent gazetesinin haberine göre, Keith Fisher, “Farklı üreticilerin jambonları arasındaki farkı ayırt edebilme yeteneğim sayesinde çok iyi bir noktaya geldim. Bu yeteneğim, en iyiler arasında bir seçim yapabilmem için çok önemli” diye konuştu.

 

Dört nesildir kasaplık yapan Fisher ailesinin 61 yaşındaki üyesi, 43 yıllık kariyerinde 50 bin çeşit jambonu ayırt edebildiğini iddia etti.

 

Fisher, Jambon Meraklıları Haftası’nda verilecek Kırmızı, Beyaz ve Jambon Ödülleri’nde jüri başkanlığı yapacak.

 

İngiliz jambonunun sürdürülebilirliğini korumayı amaçlayan, İngiliz Domuz İdaresi (BPEX) örgütünün Fisher’ın sigorta parasını ödeyeceği bildirildi. Fisher, Kırmızı, Beyaz ve Jambon Ödülleri’ni düzenleyen BPEX’in yönetim kurulunda da bulunuyor.

 

Haberin Devamı

BPEX Sözcüsü Tina Mullholland ise yaptığı açıklamada, “Usta bir kasap, jambon uzmanı ve Jambon Meraklıları Haftası’nın başkanı olarak, Keith’in deneyimleri, kendisinin tadımcılar heyetinin başkanı olması için hayati önem taşıyor. Dolayısıyla, kendisinin yeteneğini korumak da bizim için bir zorunluluk” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!