'Dilencilere para vermeyin'

Güncelleme Tarihi:

Dilencilere para vermeyin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2018 09:58

'Dilencilere para vermeyin'

Haberin Devamı

 

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR Belediyesi Zabıta Müdürü Murat Gürsan, "Kesinlikle dilencilere para vermeyin. Bunlara para verildiği müddetçe artarak çoğalmaya devam edecek. Biz vatandaşların bu konuda bilinçlenmesi için broşürler bastırdık" dedi. 
Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, dilencilere göz açtırmamak için çalışmalarını sürdürürken, dilencilere yaptırımlarının olmadığına dikkati çeken Zabıta Müdürü Murat Gürsan, dilencileri şehirden gönderilmesinde en büyük görevin vatandaşlara düştüğünü söyledi. Dilenciye hiçbir şekilde para verilmemesi gerektiğini vurgulayan Gürsan, para bulamayan dilencinin şehri terk edeceğine dikkati çekti. Gürsan, "Zabıta olarak bizim dilencilere karşı çok fazla yaptırım gücümüz yok. Dilencileri yakaladığımız zaman üzerindeki paraları alıyoruz, belediyenin bütçesine kaydediyoruz. Bizim alıkoyma yetkimiz olmadığı için çok fazla yaptırımımız olmuyor. Paraları aldıktan sonra tekrar bırakmak zorunda kalıyoruz. Dilenci sonra çarşıya çıkıp kaldığı yerden dilenmeye devam ediyor" dedi.
'PARA VERİLİRSE SAYISI ARTAR'
Vatandaşları dilencilere para verilmemesi konusunda uyarılarda bulunan Müdür Gürsan, zabıta olarak ellerinden geldiğince vatandaşları bilinçlendirmek için çalıştıklarını aktardı. Gürsan, şöyle konuştu:
"Vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Kesinlikle dilencilere para vermeyin. Bunlara para verildiği müddetçe artarak çoğalmaya devam edecek. Biz vatandaşların bu konuda bilinçlenmesi için broşürler bastırdık. Onları elden dağıttık. Broşürleri iş yerlerine rica ettik camlara taktırdık. Vatandaşları zabıta olarak elimizden geldiğince uyarmaya çalışıyoruz. Fakat dilenciler, 'Allah rızası için yardım istiyorum' deyince bizim insanımızın yüreğine dokunuyor. Biraz da vermek zorunda hissediyorlar. Fakat vermememiz gerekiyor, verildiği müddetçe dilenci sayısı her geçen gün artıyor."
'TERLEMEDEN PARA KAZANIYORLAR'
Komşu illerden kente gelen dilenci sayısının çok fazla olduğuna işaret eden Gürsan, şöyle dedi:
"Çevre illerden gelen birçok dilenci var. Eskişehir, Denizli, Kütahya ve Isparta'dan gelenler var. Bunlar sabah araçlarla bırakılıyor akşam ise toplanıyor. Kesinlikle bu tip insanlara para verilmemesi gerekiyor. Dilencilere kesinlikle yaptırım uygulanması gerekiyor. Dilencinin yakalanma sayısına sınır getirilebilir. Örneğin 10 defa üst üste yakalanan dilenciye hapis cezası verilebilir. Çünkü 10 defa üst üste yakalanan kişi bu işi meslek haline getirmiştir. Bu şekilde çözüme kavuşturulabilir. Dilencilik suça giriyor. Terlemeden para kazanıyorlar. Bu vatandaşın para vermemesiyle bir de hapis cezasıyla çözülebilir."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!