Dikkatsizlik cezası

Güncelleme Tarihi:

Dikkatsizlik cezası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yönetimindeki otomobille kaza yapan ve yanındaki genç kızın ölümüne neden olan sürücü dikkatsizlik yüzünden 1 yıl 8 ay hapse mahkum oldu.

ERKMEN Gönül, geçtiğimiz yıl, yanında Feyza Cıngıllıoğlu olduğu halde Çeşme'ye gitmek üzere 35 CAB 04 plakalı otomobiliyle yola çıktı. Gönül, şiddetli yağmurun da etkisi ile direksiyon hakimiyetini yitirdi, otomobil bariyerlere çarptı. Kazada Cıngıllıoğlu, hayatını kaybetti. Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Erkmen Gönül, 250 milyon kefaletle serbest kaldı.

BİLİRKİŞİ tarafından 8/8 kusurlu bulunan Erkmen Gönül, Çeşme Asliye Ceza Mahkemesi'nde ‘‘Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek'' suçundan 5 yıl hapis cezası istemiyle son kez hakim karşısına çıktı. Gönül, ifadesinde ‘‘Birden yağmur yağmaya başladı. Araç kontrolümden çıktı. Önce refüje çarptım. Daha sonra ters dönen otomobil direğe çarpıp durdu. Feyza, araçtan dışarı fırladı. Emniyet kemeri takılı değildi.'' dedi.

Ölümü bizi yıktı

ÖLEN Feyza Cıngıllıoğlu'nun avukatlığını kuzeni Müge Cıngıllıoğlu, yaptı. Duruşmaya Feyza'nın ağabeyi Hüseyin ile eşi Filiz Cıngıllıoğlu'da hazır bulundu. Hüseyin Cıngıllıoğlu, ‘‘Kız kardeşimin ölümüyle ailece yıkıldık. İşlerim bozuldu. Annem ve babam hasta yatıyor. Kardeşim öğretmenliği bıraktı. Çarpan kişinin yakınları bir kez olsun bile gelmedi. Bizim içimiz yanıyor. Katil ise serbest dolaşıyor.'' dedi.

SAVCI mütalaasında sanığın 5 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Hakim sanığın duruşmalardaki iyi hali nedeniyle 1 yıl 8 ay hapis 1 milyon 266 bin lira para cezası ve 1 yıl ehliyetine el konulma cezasına çarptırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!