Dikili'de yol çalışmaları sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Dikilide yol çalışmaları sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2017 11:25

Dikili'de yol çalışmaları sürüyor

Haberin Devamı

İZMİR'in Dikili Belediyesi, ilçe genelinde başlattığı yeni yol açma ve yol yapım çalışmalarıyla ulaşım ağını genişletti.

Dikili Belediyesi, kırsal bölgelerden kent merkezine, sahil bandından sitelere uzanan ulaşım seferberliği başlattı. Dikili Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün kent genelinde hummalı bir şekilde yürüttüğü çalışmalarda bir yandan kente yeni ulaşım ve üretim yolları kazandırılırken, diğer taraftan bozulmuş, kullanım ömrünü tamamlamış yollar elden geçiriliyor. Ağır geçmesi beklenen kış ayları öncesi, kırsal bölgelerde yer alan Katıralan, Merdivenli, Yahşibey, Mazılı, Kıroba, Kocaoba, Yenice, Samanlık, Çağlan, Kızılçukur, Kıratlı, Gökçeağıl, Nebiler ve Çukuralan mahallelerine giden ekipler, buralarda yürüttüğü yeni üretim yolları açma ve mahalle içi yol bakım çalışmalarına devam ediyor. Ekiplerce dört koldan sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgedeki mevcut üretim yollarının tamamı elden geçirilerek, yolların zemini ve etrafı daha güvenli hale ve genişliğe kavuşturuldu. Hizmete açılan bu yeni üretim yolları sayesinde bölgede bağı, bahçesi, tarlası olan vatandaşların ağır geçmesi beklenen kış ayları öncesi yüzü güldü. Kırsal bölgelerde olduğu gibi kent merkezi ve sitelerde de çalışmalarını sürdüren ekipler, İsmetpaşa Mahallesi ile Sümerkent Sitesi arasında ulaşımı sağlayan yolu da bakıma alarak, baştan aşağı yeniledi.

Dikili Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin son 5 ay içinde gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde bölgeye, toplam uzunluğu 25 kilometre olan stabilize üretim yolu kazandırıldı. Toplamda, 18 kilometre uzunluğundaki alanda yol zemin iyileştirilmesi yapıldı. Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren ekipler, havaların iyi gitmesi durumunda önümüzdeki haftalarda da kent merkezindeki yolları bir kez daha elden geçirip, en ufak aksaklığa meydan vermeyecek son rötuşlarını gerçekleştirecek.

DİKİLİ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!