Dikili ADD'den Atatürk Orman Çiftliği tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Dikili ADDden Atatürk Orman Çiftliği tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2017 15:18

Dikili ADD'den Atatürk Orman Çiftliği tepkisi

Haberin Devamı

İZMİR'in Dikili İlçesi'ndeki Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Atatürk Orman Çiftliği arazisinin ABD'ye satıldığı belirterek, tepki gösterdi.

Dikili Atatürk Meydanı'nda toplanan ADD üyeleri, "Atatürk Orman Çiftliği Halkındır, Satılamaz" sloganı attı. Ardından grup adına ADD Dikili Şube Başkanı Ahmet Tutan açıklama yaptı. Kararı eleştiren Tutan, "Atatürk Orman Çiftliği, Büyük Önder Atatürk'ün bozkırdan bir cumhuriyet başkenti yaratma idealinin en önemli ayaklarından biridir. AKP İktidarında, Atatürk'ün kişiliğine ve manevi hatırasına karşı yapılan saldırıların artarak devam ettiğini görmekteyiz. Bu saldırılar karısında iktidar yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar son derece cılız kalmakta ve halkımızı tatmin etmemektedir. Bugün Atatürk Orman Çiftliği'nin Çukurambar'da bulunan 37 bin metrekarelik arazisinin ABD'ye satıldığı kamuoyu gündemindedir. Dünyada emperyalizme karşı ilk ulusal savaşı veren Türk Milleti'ne önderlik eden Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetinin, terör örgütleri eliyle bölgemizi kana bulayan, emperyalizmin ağababası ABD'ye satılması aymazlığın ve ihanetin sonucudur" dedi.

SALDIRILAR KINANDI

Açıklamada ayrıca Sakarya'da, Siverek'te, Diyarbakır'da ve Zonguldak'ta, Atatürk anıtlarına yapılan saldırılar da kınandı. "Bu saldırıları yapan çağdışı zihniyet ve kişilere Türk hukuk ve adaletinin gerekli cezaları vermesini bekliyor ve takipçisi olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz. Bu hain, yobaz ve emperyalizmin işbirlikçilerini şiddetle kınıyor ve uyarıyoruz" denildi.

Oben ULU / DİKİLİ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!