Dijital kıyamet geyikleri

Güncelleme Tarihi:

Dijital kıyamet geyikleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

2000 yılına girilirken, dijital kıyamet (Y2K) beklentisi, saçma sapan korkuların doğmasına da neden oldu. Tüm dünyada ibret verici olaylar da yaşandı.

Kağıt kalem devri

Ürdün TV'sinde bir gazeteci, Y2K nedeniyle tüm bilgisayar sisteminin çökeceğini ve yeniden kalem kağıt dönemine dönüleceğini, önlem almak için de artık çok geç olduğunu iddia etti.

Milenlum teröristi

İspanyol polisi, Madrid'de işinden kovulan bir laborantı, şirketinden intikam almak üzereyken tutukladı. Laborant, şirketin bilgisayarına milenyum virüsü ‘‘Erase.exe’’ yerleştirecekti. Virüs, 1 Ocağa girildiği anda, tüm dosyaları siliyordu.

Y2K cinneti

Brüksel'de bilgisayarına çok pahalı fiyatla satılan anti Y2K sistemi yerleştiremediği için bunalıma giren 69 yaşındaki bir Belçikalı, ailesini öldürdükten sonra intihar etti. Çılgın Belçikalı, bıraktığı nota şunları yazdı: ‘‘Hayattan nefret ediyorum. Bittim...’’

1900 yılına davetiye

Philadelphia'da yüzlerce kişi, 1900 yılının çeşitli aylarında yapılacak duruşmalar için jüri üyesi olarak davet edilince çok şaşırdılar. Bilgisayar, tarih olarak 2000 yılını veremediği için, 1900 yazmıştı.

Aşı olmaya çağırdılar

Varşova'da 101 yaşındaki Polonyalı kadın, bilgisayarlar yaşında 100 yıllık bir hata yapınca, 1 yaşındaki bebek olarak aşı olmaya çağrıldı. Kadın, ‘‘Yaşamımdan 100 yıl çaldılar. Yeniden hayata başlıyorum’’ diye şikayet etti.

Psikiyatriste başvuru

İngiltere'de, Greenwich'teki psikiyatristler, birkaç ilginç vaka ile uğraşmak zorunda kaldılar. Kentteki bazı kişiler, ‘‘milenyum virüsü’’nü yuttuklarını sanarak bunalıma girmişlerdi.

İntihar etti

Tokyo'da Bir kadın, kocasının bilgisayarındaki milenyum virüsüyle uğraşırken, bunalıma girdiğini ve intihar ettiğini belirterek, tazminat istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!