Dijital dünyada dijital cehalet semineri verildi

Güncelleme Tarihi:

Dijital dünyada dijital cehalet semineri verildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 09:18

Dijital dünyada dijital cehalet semineri verildi

Haberin Devamı

Yusuf Özgür BÜLBÜL / MUŞ, (DHA)-Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü seminerleri kapsamında Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurettin Şimşek, Dijital Dünyada Dijital Cehalet başlıklı bir seminer verdi.

Prof. Dr. Sabahattin Zaim konferans salonundaki seminere çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. AÜ Eğitim Bilimleri Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Şimşek, seminerinde dijital okuryazarlık kavramının boyutları üzerinde durdu. Konuyu dört başlık altında ele alan Prof. Dr. Nurettin Şimşek, teknolojiyi makul çeşitlilikte ve yaygınlıkta kullanma problemine dikkat çekti.

Teknolojiye erişim ve işletim alanındaki sorunlara ve çözüm önerilerine değinen Prof. Dr. Nurettin Şimşek, içeriği anlama, değerlendirme ve teknoloji sağlayıcısının kalitesine vakıf olma durumunu da, “Anlama ve Sorgulama” başlığı altında değerlendirdi. Prof. Dr. Nurettin Şimşek, teknoloji kullanımı üzerinde durmanın eğitsel açıdan yeterli olmadığını bunun yanında sürece dahil olabilmek için mutlaka, etkileşime katılma ve üretici olarak etki etme boyutunun da ele alınması gerektiğinin altını çizdi. Prof. Dr. Nurettin Şimşek’in, üniversitemiz öğrencilerinin dijital duyarlılık edinmeleri konusunda farkındalık oluşmasına katkı sağlaması temennisiyle tamamladığı seminer, soru-cevap kısmı ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!