Didim’den TÜRSAB Başkanı Baraner’e Fahri Hemşehrilik Payesi

Güncelleme Tarihi:

Didim’den TÜRSAB Başkanı Baraner’e Fahri Hemşehrilik Payesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 09:45

DİDİM TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Didim Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısı, Belediye Başkanı Deniz Atabay başkanlığında yapıldı. Toplantıda TÜRSAB Başkanı Hüseyin Baraner’e Fahri hemşehrilik payesi ve beratı verildi.
Didim Belediye Meclisinin Aralık ayı meclis toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığındaki toplantıya AK Parti grubundan Şakir Saruhan ve Ali Bakay, CHP’den Celalettin Erol, MHP’den Ragıp Işıklar ve DSP’den Mustafa Kıray mazeretli olarak toplantıya katılmadı. Meclise geçilmeden önce Büyükşehir belediye kanunu kapsamında belediye taşınmazların alım-satım ve kiralanması noktasında yaşanan sıkıntıların önüne geçilmesi noktasında Encümene yetki verilmesi konusu oy birliğiyle gündeme alındı.
Gündemin ilk maddesinde Hüseyin Baraner’e “Fahri hemşehrilik payesi ve beratı” verilmesi konusu ele alındı. Belediye Başkanı A. Deniz Atabay Avrupa-Türkiye işbirliği konseyi Başkanlığı ve TÜRSAB Başkanlığı yürüten Baraner’in Didim sevdalısı olduğunu katıldığı toplantılarda ve zirvelerde Didim’i en iyi şekilde tanıttığını da belirterek kendisinin jest edilmesi amacıyla bu öneriye sunduklarını söyledi. Madde oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde ise Destek Hizmetleri Müdürlüğünün 20.11.2015 tarih ve 1853 sayılı “Özel Güvenlik Çalıştırılması” konulu yazısı görüşüldü. Belediye Başkanı A. Deniz Atabay Garaj amirliğinde 6’sı silahlı 4’ü silahsız toplam 10 Güvenlik görevlisi, Kent meydanında da 4’ü olmak üzere toplam 14 Güvenlik görevlisi alınacağını söyledi. Madde oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde ise Gençlik, Spor ve Engelliler Komisyonu üyeliği seçimi yapıldı. Komisyona CHP’den Sevinç Karataş, Ali Çağlar ve Sinan Ceyhan, AK Parti’den Maşallah Subaşı ile MHP’den Özgür Makascıoğlu seçildi. Gündemin dördüncü maddesinde ise İnsan Hakları ve Eğitim Müdürlüğünün 17.11. 2015 tarih ve 1006 sayılı “Memur Sendikası ile toplu görüşme ve sözleşme yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi” konusu ele alındı. Madde oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin beşinci maddesinde ise İnsan Hakları ve Eğitim Müdürlüğünün12.11.2015 tarih ve 989 sayılı “2016 yılı geçici işçi vizesi” konulu yazısı ele alındı. Madde oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin altıncı maddesinde İnsan Hakları ve Eğitim Müdürlüğünün 11.11. 2015 tarih ve 985 sayılı “Dolu-boş kadro değişikliği” konulu yazısı ele alındı. Madde oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin yedinci maddesinde İnsan Hakları ve Eğitim Müdürlüğünün 12.11.2015 tarih ve 990 sayılı “2016 yılında çalıştırılacak sözleşmeli personel “konulu yazısı” ele alındı. Madde oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin sekizinci maddesinde ek gündem maddesi ele alındı. Madde de Büyükşehir belediye kanunu kapsamında belediye taşınmazların alım-satım ve kiralanması noktasında yaşanan sıkıntıların önüne geçilmesi noktasında Encümene yetki verilmesi konusu ele alındı. Madde AK Partili 4 meclis üyesinin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!