Didim Belediye Meclisi Yılın İlk Toplantısını Yaptı

Güncelleme Tarihi:

Didim Belediye Meclisi Yılın İlk Toplantısını Yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2016 10:58

DİDİM BELEDİYE MECLİSİ YILIN İLK TOPLANTISINI YAPTI

Didim Belediye Meclisinin 2015 yılı ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Deniz Atabay başkanlığında yapıldı. Meclisin 2016 yılında tatil yapmaması konusunda oy birliğiyle karar alınırken Denetim Komisyonu üyeleri belirlendi.
Didim Belediye Meclisinin 2015 yılı ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Deniz Atabay başkanlığında yapıldı. Meclis salonunda yapılan toplantıya MHP’li Meclis üyelerinden Onur Çağlar ve Ragıp Işıklar ile DSP’li Meclis üyesi Mustafa Kıray mazeretli olarak katılmadı. AK Parti grubu ise verdiği önergede Belediye Temizlik İşleri Biriminin özelleştirilmesi konusunda bilgi istedi. Başkan Atabay ilk yapılan ihalenin iptal edildiğini ikinci ihalenin 25 Ocak’ta yapılacağını söyledi.
Gündeme verilen önergede İlçedeki amatör spor kulüplerine maddi destek sağlanması konusunun ele alınması istendi. Verilen önerge oy birliğiyle kabul edilerek gündemin dokuzuncu maddesi olarak gündeme alındı.
Gündemin ilk maddesinde 2016 yılı Meclis toplantı gün ve saati ile meclisin tatil edileceği ayın belirlenmesi konusu belirlendi. AK Parti Meclis Üyesi Seda Sarıbaş meclisin tatil edilmemesi ve aynı gün ve saatte toplantıların yapılmasını önerirken MHP’li Meclis Üyesi Salih Yarmacı da aynı öneri de bulundu. Öner oy birliğiyle kabul edilirken Didim Belediye Meclisi 2016 yılını tatil yapmadan geçirecek ve toplantılar her ayın ilk Çarşamba günü saat 14:00’de gerçekleştirilecek. Gündemin ikinci maddesinde Denetim komisyonu seçimi yapıldı. Komisyonlara CHP’den Ahmet Yılmaz, Hatice Gençay ve Ali Çağlar, AK Parti’den Seda Sarıbaş ile MHP’den Aydan Aşık Turgut seçildi. Gündemin üçüncü maddesinde Belediye Meclis, Denetim ve İhtisas Komisyon Üyelerine yapılacak “huzur hakkı” ücretleri görüşüldü. Huzur hakkı ücretlerinin yasa gereği 100.7 kuruş olarak belirlenen miktar oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesinde ise Yurtdışı İzni” konusu ele alındı. Maddesi oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin beşinci maddesinde ise Aydın Valiliği Kadastro Müdürlüğünce Fevzi Paşa Mahallesi ile Mersindere mahallesinde belirlenen “bilirkişi seçimi” listesi ele alındı. Bilirkişi listesi oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin altıncı ve yedinci maddeleri İmar Komisyonun sevk edilirken sekizinci madde ise İmar ile Plan bütçe komisyonuna sevk edildi. Gündeme dokuzuncu madde olarak eklenen İlçedeki amatör spor kulüplerine maddi destek sağlanması konusu ele alındı. Buna göre amatör spor kulüplere yasa gereği binde 2 oranında destek verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Belediye Başkanı A. Deniz Atabay Ocak ayı meclis toplantısının ikinci oturumunun 11 Ocak Pazartesi günü saat 15:00’de yapacağını bildirip toplantıyı kapattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!