Dicle Üniversitesi'nde bina tasarımı ve analizi semineri

Güncelleme Tarihi:

Dicle Üniversitesinde bina tasarımı ve analizi semineri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 11:29

Dicle Üniversitesi'nde bina tasarımı ve analizi semineri

Haberin Devamı

DİYARBAKIR, (DHA)-

DİYARBAKIR Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen bina tasarım ve analizi konulu seminerde, mühendisliğin matematiksel hesaplamalara dayalı bir bilim dalı olduğu belirtildi.

Çok sayıda akademisyen ve Mühendislik Fakültesi öğrencisinin katıldığı seminerde konuşan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Abdullah Toprak, mühendisliğin analitik düşünceye ve matematiksel hesaplamalara dayalı bir bilim dalı olmakla birlikte, zamanla bilgisayar destekli teknik çizimin kullanımının artık elzem olduğu bir bilim olduğunu söyledi. Prof. Dr. Toprak, gelişen toplum indekslerine bağlı olarak mühendislik eğitimimin de teorik matematiksel hesaplamaların yanında yüksek bilgisayar ve diğer bilişim teknolojilerinin kullanımı ile pekiştirilmek zorunda olduğunu anlattı.

İnşaat Yüksek Mühendisi Burçin Şahinalp ise, bina tasarımı ve analizi üzerine yaptığı konuşmada, BIM, proje yaşam döngüsünün her aşamasında tasarım, analiz ve işbirliği için temel olarak, akıllı, bilgi açısından zengin modellere dayanan bir tasarım süreci olduğunu belirtti. Şahinalp mimarlar, inşaat mühendisleri ve tesisat mühendislerinin BIM teknolojilerinin nasıl kullanıldığı ve disiplinlerarası koordinasyonun nasıl sağlandığı hakkında öğrencilere detaylı bilgi verdi.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!