Dicle EDAŞ’tan Yasal Olmayan Trafo Uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Dicle EDAŞ’tan Yasal Olmayan Trafo Uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 18:56

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (EDAŞ) Şanlıurfa Koordinatörlüğü, üçüncü şahısların mevzuat dışı kullandığı trafolar ile ilgili uyarılarda bulundu. Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, özel trafoların haricindeki trafo kurma ve elektrik hattı döşeme işinin Dicle EDAŞ’a ait olduğu, bunun haricinde hiç kimsenin trafo kurma ve elektrik tesisi döşeme hakkının olmadığı bildirildi.
KURALLARA UYMAYANLAR HAKKINDA İŞLEM
Dicle EDAŞ Şanlıurfa Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada, 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’nda yeni bir tesis veya kullanım yerinin dağıtım sistemine bağlantısına ilişkin koşul ve hükümlere dikkat çekildi. Dağıtım sistemine bağlanmak suretiyle elektrik enerjisi temin etmek isteyenlerin Dicle EDAŞ’a başvurması gerektiğinin altı çizilen açıklamada, ancak enerji müsaadesi alınıp projesi çizildikten sonra trafo tesisi yapılabileceği, enerjinin ise geçici kabul izini ile verilebileceği kaydedildi. Aynı açıklamada, EPDK tarafından belirlenen kurallara uymadan tesis yapan kişiler hakkında yasal işlem yapılacağının altı çizildi.
DİCLE EDAŞ DIŞINDA KİMSENİN YETKİSİ YOK
Enerji taleplerinin, şebeke ihtiyaçlarının, şirket bünyesindeki diğer tüm yatırım ihtiyaçlarının değerlendirilerek, yatırım planlarının oluşturulması ve bunların gerçekleşmesinin takibinden Dicle EDAŞ’ın sorumlu olduğununu belirtildiği açıklamada, "Mevcut elektrik altyapısında gereken değişiklikler ve yenilemeler ile altyapının geliştirilmesi adına yapılacak yatırımlar, yasal mevzuatlar doğrultusunda gerçekleştiriliyor. Bunun haricinde hiç kimsenin trafo ve elektrik tesisi yapma yetkisi bulunmuyor. Bu şekilde işlem yapanlara da itibar edilmemesi gerekiyor. İhtiyaç olan yerlerde enerji nakil hatları, yer altı elektrik şebekesi, aydınlatma tesisleri, trafo merkezleri Dicle EDAŞ tarafından yapılıyor’’ denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!