Diaromik Mesir Müzesi'yle 365 gün mesir saçımı

Güncelleme Tarihi:

Diaromik Mesir Müzesiyle 365 gün mesir saçımı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2018 17:30

Diaromik Mesir Müzesi'yle 365 gün mesir saçımı

Haberin Devamı

MANİSA'nın Şehzadeler Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak 'Şehzadeler Park' alanının içerisine yapımına başlanan Diaromik Mesir Müzesi ile 365 gün boyunca yerli ve yabancı turistlere mesir saçım töreni birebir yaşatılacak.

Şehzadeler Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylar içerisinde Sümerbank arazisi üzerinde yapımına başladığı 'Şehzadeler Parkı'n içerisinde yeni bir çalışmaya imza daha imza atıyor. Toplam 637 metrekarelik kapalı alan üzerinde yapılacak Diaromik Mesir Müzesi inşaat çalışmaları başladı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Şehzadeler Belediye Başkanı AK Partili Ömer Faruk Çelik, 17 dönümlük arazi üzerinde yapımına devam eden 'Şehzadeler Park' projesi çerçevesinde biyolojik gölet, kafeterya ve yürüyüş yolları çalışmalarının bitirildiğini belirterek, şimdi de alan üzerine Diaromik Mesir Müzesi çalışmalarının başladığını ifade etti.

Mesir festivalinin Manisa için önemli bir değer olduğunu ifade eden Çelik, "UNESCO Somut Olmayan Kültür Mirasları içerisinde yer alan Mesir Festivalimiz ilimizin en büyük kültürel değeridir. Ancak biz bu festivalin coşkusunu bir hafta değil, kentimize ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlere 365 gün yaşatmak, hem de festivalimiz ile birlikte mesir macunumuzu tanıtmak amacıyla yeni bir çalışmaya imza attık. Diaromik Mesir Müzesi ile Mesir Saçım törenini 365 gün yerli ve yabancı turistlerimize birebir yaşatacağız. Toplamda 637 metrekare kapalı alanda 600 metrekare mesir saçımını gösteren sanatsal resim çalışması yapılarak, mesir saçım töreninin orda birebir yaşatacağız. Müze inşaatının çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Şehzade figürleri, Minia Şehzadeler maketlerinin bulunduğu tarihi yapılar, Masal Park Kahramanları ve diğer üst yapı çalışmalarına da hızlı bir şekilde başlayacak. Müzemizi önümüzdeki Mayıs ayı içerisinde hizmete sokmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!