Devrim şehidi Kubilay anıldı

Güncelleme Tarihi:

Devrim şehidi Kubilay anıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2007 13:34

Devrim şehidi, Asteğmen Kubilay, katledilişinin 77’nci yıl dönümünde Anıtı başında anıldı.

Haberin Devamı

Kubilay için sabah saat 10.00’da İstasyon Meydanında toplanan vatandaşlar, buradan Kubilay Anıtı’nın bulunduğu tepeye yürüdü. Kubilay’ın Anıtı’nda düzenlenen törene, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP İzmir Milletvekili Kıvılcım Kemal Anadol’un yanı sıra, çok sayıda üst rütbeli subay ve vatandaşlar da katıldı.

Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından mesajlar okundu.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Menemen Kaymakamı ve Türk Silahlı Kuvvetlerini temsilen üst rütbeli subay konuşmalarını yaptı. Törende, askeri öğrenciler sırasıyla önce, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni sonra da “Türk Gencinin Atatürk’e Cevabı” nı okudular.

Konuşmaların ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın Kubilay’ın şehit edilmesiyle ilgili yayınladığı mesaj okundu. Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mesaj göndermedi.

Öte yandan, şehit Asteğmen Kubilay anısına düzenlenen “Cumhuriyet Şehitleri Ulusal Koşusu”nda dereceye girenlere de ödüllerini, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve Ege Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel verdi.

BÜLENT ECEVİT BULVARI

Öte yandan, törenlerin ardından Menemen Belediyesi’nin eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in adını verdiği bulvarın açılışı da yapıldı. Açılışı, yargı kararıyla yeniden CHP’ye katılan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer birlikte gerçekleştirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!