Devletten satılık ‘kaçakçı’ araçları

Güncelleme Tarihi:

Devletten satılık ‘kaçakçı’ araçları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2010 16:50

EDİRNE Tasfiye İşletme Şube Müdürlüğü (TASİŞ), gümrük kapılarında kaçakçılıkta kullanılırken el konularak 1 yıldır gümrük sahasında bekletilen 13 hasarsız otomobil, minibüs, TIR dorsesi ve bir tekneyi açık artırma ile satışa çıkardı.

Haberin Devamı

İstanbul Tasfiye İşletme Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Edirne Şube Müdürlüğü, gümrük sahasında bir yıldır bekletilen 13 otomobil, minibüs, TIR dorsesi ve tekneyi 2 Eylül’de tarihinde açık artırma usulü ile satacak. 4 bin lira ile 43 bin lira arasında değişen muhammen bedellerle satışa çıkarılan araçlar için ihale, Edirne İl Özel İdaresi binasında yapılacak.

TASİŞ satışa çıkardığı araçları internet sitesinde fotoğraflayarak satışa esas bedellerini de açıkladı. Lüks otomobillerin de bulunduğu satışta 1997 model Mitsibushi 3000 GT marka araç 43 bin liradan, General Marin tekne 22 bin 500 liradan, 2003 model Mercedes marka otomobil ise 12 bin 560 liradan satışa çıkarıldı. Satışa çıkartılan araçların Türkiye’deki aynı modellerinin yüzde 80 daha pahalı olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

BERAAT EDERLERSE PARA SAHİBİNE İADE

Gümrük yetkilileri, Edirne’de gümrüklerde kaçakçılıkta kullanılırken yakalanan araçların 1 yıl bekletildiğini söyledi. Yakalanan kişilerin yargılama süresi bitmese dahi kaçakçılara ait araçların satışa çıkarıldığını belirten yetkililer, “Gümrüklerde örneğin uyuşturucu ve kaçak eşya ile yakalanan araçlara devlet el koyuyor. Daha sonra TASİŞ’e ait otoparklarda bekletiliyorlar. Bir yıl süresi dolan araçlar TASİŞ tarafından satışa çıkarılıyor. Eğer yakalanan kişiler mahkemeden beraat ederse araç satışından elde edilen para araç sahibine iade ediliyor. Suçlu bulunursa para devletin kasasına giriyor" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!