Devlet Tiyatroları perdeye gün sayıyor

Güncelleme Tarihi:

Devlet Tiyatroları perdeye gün sayıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2012 00:00

Sezonun ilk yarısında, 34’ü yerli, 21’i çeviri olmak üzere 55 yeni oyun Devlet Tiyatroları tarafından izleyicinin beğenisine sunulacak.

Haberin Devamı

Devlet Tiyatroları (DT), 2 Ekim’de yeni sanat sezonuna “merhaba” diyecek. Tiyatro sanatını, halkla buluşturan DT, geçen sezondan devam eden oyunlarla birlikte 150 eseri izleyiciyle buluşturacak. DT, sezonun ilk yarısında 34’ü yerli, 21’i çeviri toplam 55 yeni oyunla seyircinin karşısına çıkacak.

Hürrem Sultan

Sezon açılışında, Musahipzade Celal’in İstanbul Efendisi, Orhan Asena’nın Kanuni Sultan Süleyman Dörtlemesi’nden Hürrem Sultan ve Ya Devlet Başa ya Kuzgun Leşe, Güngör Dilmen’in Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını ve Bağdat Hatun, Necip Fazıl Kısakürek’in Reis Bey adlı oyunu izleyicinin beğenisine sunulurken; sezonun ikinci yarısında, Haldun Taner’in Huzur Çıkmazı, Sadık Şendil’in Kanlı Nigar’ı ve Yılmaz Karakoyunlu’nun Kuzguncuklu Fazilet’i sahnelenecek.

Haberin Devamı

Klasik’ten moderne

Son 10 yılda 194 yeni oyunu izleyiciyle buluşturan DT’de, dünya prömiyeri yapacak oyunlar şöyle:
“Cem Günen’in Sinan Süleymaniye’de, Hidayet Sayın’ın Altın Kafeste Yangın, Uğur Saatçi’nin Bu da Geçer Yahu, Kosta Korditis’in Rulet, Gülşen Karakadıoğlu’nun Nehir, Şifa Meydanal’ın Bir Kahve Molası, Burçak Çöllü’nün Ay Ecesi, Pervin Okur’un Ah-u Zelha, Hayriye Ersöz’ün Şekil Bozukluğu” Klasik oyunlardan çağdaş ve modern oyunlara kadar pek çok çeviriye sezonda yer veren DT, Aiskylos’dan Prometheus, Shakespeare’den Macbeth, Brecht’den Cesaret Ana ve Çocukları, İbsen’den Bebek Evi Nora, Dürrenmatt’dan Yaşlı Hanımın Ziyareti, Edmond Rostand’dan Cyrano De Bergerac gibi oyunları tiyatroseverlerin beğenisine sunacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!