Devlet Tiyatroları 24 temsil verecek

Güncelleme Tarihi:

Devlet Tiyatroları 24 temsil verecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2008 00:00

Ankara Devlet Tiyatrosu Ocak ayında 7 farklı sahnede Eşik, Bir Delinin Hatıra Defteri, Tek Kişilik Şehir ve Kanlı Nigar adlı oyunları sergileyecek.

ANKARA Devlet Tiyatrosu (ADT) tarafından yeni yılın ilk ayında 7 farklı sahnede 24 temsil yapılacak.

ADT’den yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni belirlenen Ocak 2009 programı kapsamında "Eşik", "Bir Delinin Hatıra Defteri", "Tek Kişilik Şehir" ve "Kanlı Nigar" isimli oyunlar, Gaziantep, İstanbul Sabancı Üniversitesi, Elazığ, Malatya, Erzurum, Van ve Adana’da izleyici karşısına çıkacak.

Eşik Antep’te

Behiç Ak’ın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu’nun yönettiği ödüllü oyun "Tek Kişilik Şehir", 7 ve 8 Ocakta Elazığ, 9 ve 10 Ocakta Malatya, 22, 23 ve 24 Ocakta Erzurum, 27, 28, 29, 30 ve 31 Ocakta Adana’da sanatseverlerle buluşacak. "Eşik" isimli yapıt, Gaziantep’te 8, 9 ve 10 Ocakta seyirciyle buluşacak. Vacide Öksüzcü’nün yönettiği eserin dekor tasarımı Hakan Dündar, giysi tasarımı Funda Karasaç, ışık tasarımı Osman Uzgören’in imzasını taşıyor. Müzikleri Nedim Yıldız’a ait olan yapıtta, Osman Nuri Ercan, Meliha Savaş, Deniz Gökçe Kayhan, Kurtuluş Şakirağaoğlu, Gönül Döğüşcü, Cüneyt Arif Soysalan, Ayşe Meral Ülkü, Dilek Bozkurt, Barış Onan ve Orhun Üstüner rol alıyor.

Kanlı Nigar oyunu Van’da sahnelenecek

BİR Delinin Hatıra Defteri adlı yapıt, 7 Ocak Çarşamba günü İstanbul Sabancı Üniversitesi Salonunda sahne alacak. Nikolay Vasiliyeviç Gogol’un yapıtından Coşkun Tunçtan’ın Türkçeleştirdiği eserin proje tasarımı ve rejisi Cem Emüler’e ait. Dekor ve giysi tasarımını Sertel Çetiner’in, ışık düzenini Seyhun Ayaş ve Zeynel Işık’ın hazırladığı tek kişilik oyunda Erdal Beşikçioğlu rol alıyor.

Oyunda kimler rol alıyor

ADT, 22, 23 ve 24 Ocakta Van’da. "Kanlı Nigar" isimli yapıtta Ünsal Coşar, Adviye Öztürk, Erkan Alpago, Mert Tanık, Filiz Yiğitbaşı, Mehtap Öztepe, Yavuz Köken, Ali Fuat Davutoğlu, Halil Akarsu, Mehmet Ali Toklu, Simgem Baykara, Gülnur Korkmaz, Perran Vurdum, Emel Okutan, Seray Uygun, Sevtap Yaradılmış, Gökçe Demiröz, Ayşe Gümüş, Gülden Çelen, Sedat Yonar, Ali Şar, Ümit Kiremitçi ve Fatih Saygılı rol alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!