"Devlet çocuğa sahip çıkıyor"

Güncelleme Tarihi:

Devlet çocuğa sahip çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2015 17:30

- Edirne Valisi Şahin: - "Çocuk doğduktan sonra anne ve babası yoksa onun sahibi devlettir, onun sahibi şefkatli analarımızdır, şefkatli babalarımızdır"

Haberin Devamı

EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, "Çocuk doğduktan sonra anne ve babası yoksa onun sahibi devlettir, onun sahibi şefkatli analarımızdır, şefkatli babalarımızdır" dedi.

Şahin, Edirne Çocuk Sitesi'nde, koruyucu ailelere yönelik sertifika töreninde, bir çocuğun nerede dünyaya geleceği ya da anne ve babasının kim olacağının insanların elinde olmadığını söyledi. Devletin çocuğa sahip çıktığını belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Çocuk doğduktan sonra anne ve babası yoksa onun sahibi devlettir, onun sahibi şefkatli analarımızdır, şefkatli babalarımızdır. Bugüne kadar ne yapılıyordu, hep yurtlarda devam ediyordu bu konu. 80 - 90 yıldır yurtlar devam ediyordu. Yurtlarda kalma ve hep birlikte yaşama bir süreden sonra bıkkınlık getiriyor. Her şeyi altınla da donatsak ne gerekir, bir sevgiye, gönle, okşanmaya, sevilmeye ihtiyaç var. İşte o gönlü o çocuklarda toplamak için muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde bir seferberlik başladı. O zamanlar Giresun'da valiydim. Orada da koruyucu aile programı uyguladık. Edirne'de daha başarılı olduk."

Haberin Devamı

Şahin, daha önce okuldan kaçan, hırsızlık yapan ya da dilenmeye mecbur kalan çocukların, koruyucu aile uygulaması sayesinde, anne ve baba sevgisiyle yaşamaya başladığını vurguladı.

Koruyucu ailelerin bu çocukları kendi çocuklarıyla bir tutmasının çok önemli olduğunu dile getiren Şahin, "Bu çocuklar güç katıyor, onlara enerji veriyor" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş ise iki yılda yapılan çalışmalar sonucunda, 2 olan koruyucu aile sayısının 52'ye yükseldiğini aktardı.

Edirne'de duyarlı aileler olduğunu dile getiren Özbaş, "Sizler çocuklarımıza aile oldunuz, annesiz çocuklarımıza anne oldunuz, babasız çocuklarımıza baba oldunuz. Onlara aile sıcaklığını yaşattınız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şahin, koruyucu ailelere sertifikalarını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!