Deus Ex: Mankind Divided incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Deus Ex: Mankind Divided incelemesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2016 13:12

Deus Ex... Çok ciddi anlamda büyük bir oyuncu kitlesine hitap eden serinin son oyunu Deus Ex: Mankind Divided PC, Sony PS4 ve Microsoft Xbox One kullanıcılarının beğenisine sunulmuş durumda. Peki oyunun hikayesi ne? Oyunseverleri neler bekliyor?

Haberin Devamı

Aksiyon RPG, FPS ve gizlenme türlerini bir araya getirmeyi sürdüren bu son bölümde dövüşme ya da gizlenme, hack etme ve sosyal etkileşime girme gibi farklı yollar izlenebiliyor. Sekiz ayrı dilde altyazı ve yedi dilde seslendirme desteği olsa da maalesef Türkçe dil desteği bulunmuyor.

SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

64-bit işletim sistemi, Intel Core i3-2100 işlemci, 8 GB RAM bellek, AMD Radeon HD 7870 ya da NVIDIA GeForce GTX 660 ekran kartı ile 45 GB boş sabit disk alanı. Oyunun Linux veya Mac sürümlerinin bulunmadığını da belirtelim.

Deus Ex: Mankind Divided incelemesi


Hikaye Deus Ex: Human Revolution'ın kaldığı yerden, yani 2 yıl sonrasını konu alıyor. Mekanik olarak modifiye edilmiş insanlar yaygınlaşmış durumda ve bunlara karşı olanların oluşturduğu bir cephe var. Adam Jensen’in işi daha zor olsa da artık uzmanlaşmış durumda ve elindeki silahlar ile iyileştirmeler daha gelişmiş seviyede. Dünya genelini saran bir komployu ortaya çıkarabilmek adına doğru adımları atmak zorunda ve bu noktada görev size düşüyor. 

Kullanım sırasında özelleştirilebilen silahlar, uzaktan hack'leme sistemi gibi özellikler oyunun dikkat çekici özellikleri arasında yer alırken, icarus ile kısa mesafede sessiz teleportasyon, tesla arkı, nano jiletler, harita görünümlü radar ve düzenlenip tek sembole dönüştürülmüş enerji seviyesi göstergesi var. Elbette tüm bunlar oyunda işinizi kolaylaştırıyor.

Deus Ex: Mankind Divided incelemesi


TEKRAR TEKRAR OYNAYIP FARKLI TAKTİKLERLE İLERLEYEBİLİRSİNİZ

Oyuncu seçimlerine göre oyunda karşılaşılan engeller de değişiyor. Bu yüzden tekrar tekrar oynayıp farklı taktikler ve yollar izleyebilirsiniz. Peki oyun ne kadar sürede bitirilebiliyor? Ana hikayeyi tamamlamanız 15 saatten fazla sürüyor ve bu süre 25 saate kadar çıkabiliyor. Oyunca çoklu oyuncu modu da bulunmuyor.

Eidos Montreal tarafından geliştirilip Square Enix tarafından sunulan oyunda Glacier 2 motoru yer alıyor. Grafik detayları üst seviyede ve modellemeler detaylı. 



Seslendirme, müzik ve efektler açısından da bekleneni karşılayan oyunun yapay zekası da başarılı. 

Oyunun PC sürümü AralGame üzerinden 135 TL'ye satılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!