Destici: Niyetiniz demokratik anayasa yapmaksa bunu yaparsınız

Güncelleme Tarihi:

Destici: Niyetiniz demokratik anayasa yapmaksa bunu yaparsınız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 18:35

Destici: Niyetiniz demokratik anayasa yapmaksa bunu yaparsınız

Haberin Devamı

Halil ÖZÇOBAN/BURSA, (DHA) - BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Eğer sizin niyetiniz Türkiye'yi demokratikleştirmek ise demokratik bir anayasa yapmaksa bunu yaparsınız. Kendi menfaatlerinizin önüne milet ve ülke menfaati koyarsanız yaparsanız" dedi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, cenaze törenine katılmak için geldiği Bursa'da partisinin il teşkilatını ziyaret etti. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Destici, yeni Anayasa'nın adının değil içeriğinin önemli olduğunu söyledi. Destici, "Adını ister başkanlık, ister partili cumhurbaşkanlığı, isterseniz parlementer sistem koyun. Fark etmez. Önemli olan içeriğidir" dedi.
BBP Genel Başkanı Destici, yapılacak yeni anayasada, milletvekillerinin bağımısz olması için partilerin genel başkanları tarafından değil ön seçim ile belirlenmesini istedi. Anayasa'da yargının bağımsızlığına, kişi hak ve hürriyetleri ile  basın özgürlüğüne önem verilmesini isteyen Destici, "Yeni Anayasa'da Türk kimliğinin muhafaza edilmesi gerekir. Yönetimde iki başlılık kaos getirir. Bunun yaparken, tek adamla veya diktatörlüğü geticüek sisteme izin verilmemelidir. Eğer niyetiniz Türkiye'yi demokratikleştirmekse, demokratik bir anayasa yapmaksa bunu yaparsanız. Kendi menfaatlerinizin önüne milletin ve ülkenin menfaatlerini koyarsanız yaparsınız" dedi.
Mustafa Destici, "Siyasetçi yeri ve zamanı gelince çekilmesini bilmeli, bunu meslek haline getirmemeli" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!