Destici: Bizler atalarımızdan hür, bağımsız, müstakil bir Türkiye Cumhuriyeti devir aldık

Güncelleme Tarihi:

Destici: Bizler atalarımızdan hür, bağımsız, müstakil bir Türkiye Cumhuriyeti devir aldık
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2017 14:07

Destici: Bizler atalarımızdan hür, bağımsız, müstakil bir Türkiye Cumhuriyeti devir aldık

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Bizler Atalarımızdan hür, bağımsız müstakil bir Türkiye Cumhuriyeti devir aldık. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 79. Sene-i devriyesinde saygıyla ve rahmetle anıyorum.” dedi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Destici, “19 Mayıs 1919 yılında Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini yakan Mustafa Kemal Amasya tamimi, Erzurum ve Sivas Kongreleriyle Milli Mücadele ruhunun oluşmasına öncülük etmiştir. 23 Nisan 1920 de Ankara da Türkiye Büyük Milet Meclisi’nin açılmasıyla başlayan süreç yine onun önderliğinde 29 Ekim 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulmasıyla nihai hedefine ulaşmıştır. Anadolu topraklarını düşman işgalinden kurtararak bu topraklar üzerinde Müslüman Türkün varlığını Allah’ın inayetiyle dünya var oldukça muhafaza edecek olan bağımsız ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulmasına liderlik etmiştir” dedi.
Destici mesajında şunları söyledi:
“Büyük Türk Milletinin her bir ferdinin hür, müreffeh bir birey, ahlaklı, inançlı ve milli kültürüne, değerlerine bağlı bir toplum olarak varlığını sürdürmesi için gerekli adımların atılmasına öncülük etmiştir. Büyük Türk milletine hedef olarak çağdaş muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hatta onları geçme gayesini koymuştur. Bugün bu topraklarda bağımsız ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti devleti var ve onun sembolü olan şehit kanlarıyla sulanmış ay yıldızlı al bayrağımız altında Türkmen’i, Kürdü, Laz’ı, Çerkez’i, Zazası, Boşnağı, Arnavut’u, Alevi’si Sünni’si, doğulusu, batılısı, kuzeylisi güneylisi, başı açığı başı kapalısı bir arada kardeşçe yaşıyorsa bunu ‘Milli Mücadele Ruhuna’ borçlu olduğumuzun unutulmaması gerekir. Bugün ülkemiz başta güney sınırlarımız olmak üzere pek çok noktada bir tehdit ve kuşatılmışlıkla karşı karşıyadır. Bu kuşatılmışlığı kırmak terörü ve tehlikeleri bertaraf etmek adına devletimiz güvenlik güçlerimizin eliyle ciddi, kararlı ve doğru bir mücadele vermektedir.
Bizler atalarımızdan hür, bağımsız müstakil bir Türkiye Cumhuriyeti devir aldık. Sorumluluğumuz ise gelecek nesillerimize aldığımız bu kutsal emaneti aynı şekilde devretmektir.
10 Kasım 1938 yılında hayata gözlerini yuman Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 79. Sene-i devriyesinde saygıyla ve rahmetle anıyorum. Bu vesile, Mete Han’dan Gazi Alparslan’a bugüne kadar devletimize liderlik, ordularımıza komutanlık yapmış olan bütün büyüklerimize, şehitlerimize, gazilerimize, ulemamıza, Fukuhamıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!