Ders ortasında deprem paniği

Güncelleme Tarihi:

Ders ortasında deprem paniği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2011 00:00

Keçiören’de yanı başında inşaat çalışması yapılan Osman Gazi İlköğretim Okulu, öğrencilerin derste olduğu sırada büyük bir gürültüyle sarsılınca deprem paniği yaşandı.

Haberin Devamı

KEÇİÖREN Kuşçağız Mahallesi’ndeki Osman Gazi İlköğretim Okulu, önceki gün ders saati sırasında korku dolu dakikalar yaşadı. Okulun hemen arkasında bulunan bir inşaat sahasında yapılan çalışma, okul duvarının çökmesine neden oldu. Ders sırasında meydana gelen ve deprem etkisi yaratan olayda can kaybı yaşanmazken okul dün tatil edildi. Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise olayın ardından 850 öğrencili okulun eğitim hayatına Pazartesi gününden itibaren komşu Hun İlköğretim Okulu’nda devam etmesi yönünde karar aldı.

Okula inşaat darbesi

2011 yılının son günlerinde yaşanan olay, önceki gün 17.00 sıralarında meydana geldi. Tenefüs ziline 10 dakika kala büyük bir sallantı yaşayan okulda “deprem” korkusu yaşandı. Hızlı bir şekilde öğretmenler eşliğinde sınıflarından çıkarılan öğrenciler, okul bahçesinde toplandı. Korkudan çok sayıda öğrenci ağlarken, okul yönetimi küçük çocukların ailelerine haber vererek okula gelmelerini istedi. 850 öğrencinin can güvenliğinin sağlanmasının ardından okul duvarının inşaat alanında yapılan çalışmalar nedeniyle çöktüğü görüldü.

Haberin Devamı

Öğrenciler deprem sandı

Ankara Hürriyet, büyük bir tehlike atlatan Osman Gazi İlköğretim Okulu’na giderek yaşananları öğrencilerden dinledi. Dün tatil edilen okulun bançesinde top oynayan 7. sınıf öğrencisi Yasin Kaynak, yaşadığı korku dolu dakikaları şöyle anlattı: “Tenefüse çıkmaya 10 dakika vardı. Önce yüksek bir ses duyduk ve okul sallanmaya başladı. Öğretmenimiz masanın altına girmemizi söyledi. Kısa süre sonra durdu. Hemen sınıfları boşalttık. Küçük çocukların çoğu okul bahçesinde ağlıyordu. Hepimiz deprem olduğunu düşündük.”

Çocuklar faciadan döndü

Okul binasının 50 yaşına yaklaştığını ve kolonlarının bulunmadığını ifade eden Okul Aile Birliği Başkanı Fatma Baygün, “Okulun yanıbaşında inşaat çalışması yapılıyor. Ancak okul duvarına çok yakın çalıştıkları için binanın üzerinde durduğu ana kayayı yerinden oynattılar. Kontrolsüz çalışma çok daha büyük bir olaya sebebiyet verebilirdi. Büyük bir facianın eşiğinden döndük. Şimdi tüm veliler tedirgin. Belediye ekipleri yıkılan alanı doldurup okulu tekrar kullanıma açacaklar. Ancak biz bu okul binasının sağlıklı olduğunu düşünmüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Noel Baba’dan sağlam okul isteği

BÜYÜK bir facianın eşiğinden dönen Osman Gazi İlköğretim Okulu, yeni yılda komşu okul Hun İlköğretim Okulu’nda eğitim hayatına devam edecek. Öğrencilerden Samet Özmen ise, “Yeni yıl öncesi çok üzücü bir olay yaşadık. Okulumuz kullanılamaz hale geldi. Yeni yılda bir dileğim gerçekleşecek olsa bu dileğim sağlam bir okul olurdu herhalde” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!