Derince'de nakliyecilerden yolun kapatılmasına tepki

Güncelleme Tarihi:

Derincede nakliyecilerden yolun kapatılmasına tepki
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 17:42

Derince'de nakliyecilerden yolun kapatılmasına tepki

Haberin Devamı

Faruk KIYAK/DERİNCE(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ'nin Derince İlçesi'nde, 33 Nolu Derince Damperli Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Yardımcısı Murat Subaşı, Toprak Mahsulleri Ofisi Liman Silosu'na giden yolun TIR'lar için ulaşıma kapatılması nedeniyle mağdur olduklarını, senetlerini ödeyemez duruma geldiklerini söyledi.

33 Nolu Derince Damperli Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Yardımcısı Murat Subaşı basın toplantısı düzenleyerek, İstasyon Caddesi'nin TIR trafiğine kapatılması nedeniyle yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi. 1990 yılından bu yana Toprak Mahsulleri Ofisi Liman Silosu'na gelen ürünlerin taşımacılığını yaptıklarını belirten Murat Subaşı, "Biz kooperatif olarak 1990 yılından beri 300 üye ile ilçemiz sınırlarında bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi'nde nakliye hizmeti yapmaktayız. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ve UKOME'nin kararıyla 2016 tarihinden itibaren Toprak Mahsulleri Ofisi'ne inen İstasyon Caddesi TIR trafiğine kapatılmış olup, bu karar sonrası biz taşıyıcılar kooperatifi olarak yaklaşık 7 aydır evimize ekmek götüremeyecek seviyeye geldik" dedi.

Subaşı kredi borçlarının olduğunu söyleyerek, "Kredi borçlarımızı ve vergi borçlarımızı ödeyemeyerek bir sürü üyemiz icralık duruma düştü. Aynı zamanda Türkiye'nin en büyük hububat depolama ambarları çürümeye terk edilmiş oldu. Resmi bütün kanallara mercilere başvurmamıza rağmen, bölge milletvekillerimize durumu iletmemize rağmen hiçbir çözüm üretilmemiştir. Biz bunu devlet büyüklerimize iletmek ve onların da bunu acil bir şekilde çözüme kavuşturmasını istiyoruz. Toprak Mahsulleri Ofisi'ne yıllık 1 milyon tonun üzerinde mal geliyor şu anda da içeride 10 bin tonun üzerinde sevkiyata hazır mal var. Yolumuz olmadığı için bu yolu kullanamıyoruz, dolayısıyla biz de firma da mağdur duruma düşmüş oluyoruz" dedi.

7 aydır Toprak Mahsulleri'nden taşımacılık yapamayan nakliyeciler, ürünleri Derince Safi Port Limanı'ndan girerek 25 dolar ekstra ücret ödedikten sonra ve gümrük girişi tekrardan yaptırdıktan sonra çıkartılabileceklerini, bunun da maliyeti arttıracağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!