Deregümü'nde ekimler başladı

Güncelleme Tarihi:

Deregümünde ekimler başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 15:03

Deregümü'nde ekimler başladı

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'nın Deregümü Köyü'nde domates ve kesme çiçek ekimleri başladı. Ziraat Odası Başkanı Müslahattin Can Selçuk, Deregümü'nün kabuğuna sığmadığını söyledi.
Örtü altı tarım üretimi yapılan Deregümü'nde hem domates hem de kesme çiçek fidanlarının dikimine başlandı. Seraları sezona hazırlayan üreticiler, domates ve çiçek dikimi yaparken, hasat için ise temmuz ayı beklenecek. Isparta Ziraat Odası Başkanı Müslahattin Can Selçuk, fidan dikim çalışmalarının başladığı Deregümü Köyü'nde incelemelerde bulundu. Köy muhtarı ve kooperatif başkanları ile üyelerini ziyaret eden Selçuk, bir köyde 2000 dekarda örtü altı tarım faaliyetinin yapılmasının oldukça önemli olduğuna dikkati çekti.
1200 dekarda domates üretimi yapıldığını ve bu ürünün yüzde 100'ünün ihracata gönderildiğini belirten Selçuk, "Üreticilerimiz ülkemiz ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Şimdi diktikleri domatesleri temmuz ayında hasat edip Dünyanın öbür ucuna kadar gönderecekler. Deregümü artık kabuğuna sığmamaktadır. Yetkililerden buranın sorunlarına bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz. Deregümü'ne acilen domates alım merkezi yapılmalıdır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!