Denizsiz balıkçının oltasına takılanlar

Güncelleme Tarihi:

Denizsiz balıkçının oltasına takılanlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2017 14:10

Ünlü balık restoranı Trilye’nin sahibi Süreyya Üzmez ‘Trilye’nin Oltasına Takılanlar’ isimli son kitabında aralarında ünlü sanatçılar, bakanlar, diplomatlar ve iş adamlarının yer aldığı Trilye müdavimlerinin en özel anılarını ve lezzet sıralarını kaleme aldı.

Haberin Devamı

Sektördeki yolcuğunda gastronomi ve yemek kültürü üzerine önemli çalışmalara imza atan Üzmez, “Bu kitapta balık dünyasında bizi başarıya götüren lezzet sırlarının yanı sıra, Trilye’de kazandığım dostlarımla geçirdiğimiz özel anılarımız var” dedi. ‘Trilye’nin Oltasına Takılanlar’ ünlü komedyen Cem Yılmaz, geçtiğimiz sene hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Fenerbahçe’nin eski başkanlarından Ali Şen gibi isimlerin yanı sıra Üzmez’in unutamadığı arkadaşlarından merhum iş adamı Ali Rıza Onat gibi isimler özel hikayeleriyle yer alıyor. Lezzetli balığı, doğru sunumla tabakta buluşturmanın kendisini heyecanlandırmaya devam ettiği sürece mesleğini sürdüreceğini belirten Üzmez, son kitabı hakkında şunları söyledi:

14 YILLIK LEZZET BİRİKİMİ

Haberin Devamı

“Kitapta Trilye’nin 14 yıllık yolcuğunda ağırladığımız ve dost olduğumuz bir çok ismin bizimle beraber geçirdiği en özel anlar var. Basına yansımayan çok ilgi çekici hikayeler de bunların içinde. Cem Yılmaz, Mustafa Koç, Ali Şen gibi isimlerin yanı sıra şuan hayatta olamyan yakın arkadaşlarım Ali Rıza Onat gibi ismimler var. 4 yıllık çalışmam sonucu girişimcilere moral verecek nitelikte bir kitap ortaya çıktı. Lezzet dünyasındaki gelişmeler, edindiğim birikimler ve Trilye’nin sırlarıyla beraber bu kitapta okuyucuyla buluşuyor. Gençler buradaki öyküleri okuyup, girişimci ruhlarını geliştirme fırsatı yakalayacak.”

BOĞAZ’DAN DÜNYAYA AÇILACAK

Trilye, yaz sezonunun sonlanmasıyla birlikte restoranlarıyla ünlü İstabul Boğazı’nda açılacak yeni şubesiyle balık tutkunlarına hizmet verecek. Bebek’te açılacak yeni şubeyle dünyadaki tanınırlığı artırmayı amaçladıklarını belirten Üzmez, “İstanbul’dan sonra, New York Manhattan’da da bir şube açmak istiyoruz. Markamızı dünya arenasına çıkararak, dünyanın en iyi balık lokantası olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!