Denizli'nin termal kaynağı turizme kazandırılacak

Güncelleme Tarihi:

Denizlinin termal kaynağı turizme kazandırılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2017 19:22

Denizli'nin termal kaynağı turizme kazandırılacak

Haberin Devamı

DENİZLİ Valisi Hasan Karahan, Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen 2. Uluslararası Termal Sağlık Zirvesi'nde düzenlenen panelde, kentin ciddi termal kaynağa sahip olduğunu belirterek, "Bu alanda altyapımız var, yetişmiş insan gücümüz de var. Bunların yanında istekli müteşebbis girişimcilerimiz var. Dolayısıyla helva yapacak her şeyimiz var. Bundan sonra artık helva yapacağız" dedi.

Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle Denizli Valiliği, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Pamukkale Belediyesi, GEKA, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneği tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Zirvesi kapsamında düzenlenen zirveye; 52 ülkeden 350 kişi katılıyor. PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele; Vali Hasan Karahan, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ile sağlık ve turizm alanında faaliyet gösteren temsilciler katıldı.

Panelin açılışında konuşan Vali Hasan Karahan, Denizli'nin birçok alanda Türkiye'de öncü ve önder bir şehir olduğunu, ayrıca termal turizm alanında çok ciddi bir potansiyeli olduğunu belirterek, "Bu alanda altyapımız var, yetişmiş insan gücümüz de var. Bunların yanında istekli müteşebbis girişimcilerimiz var. Dolayısıyla helva yapacak her şeyimiz var. Bundan sonra artık helva yapacağız. Zirvenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Termal su Allah'ın bir mucizesi. Denizli  bu konuda iddialı. Zirvenin önemli faydalar sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak ise Pamukkale'nin dünya sağlık turizmi merkezi olma yolunda bu zirve ile önemli bir çıkış yakalayacağına inandığını, Türkiye'nin sağlık turizminde 146 ülkeden 7 milyar dolarlık gelir elde ettiğini söyledi.

Kongre Başkanı Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, yaptığı açılış konuşmasında başta Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi Derneği olmak üzere düzenlenen zirvede emeği geçen herkese teşekkür etti. Zirvenin Denizli'nin termal sağlık turizmi açısından gelişme sürecini hızlandıracağını belirten Rektör Bağ, "Rektörlük görevine geldiğim günden beri özellikle Karahayıt ile ilgili yapılmakta olan çalışmalara katkı sağlamaya çalışıyorum. Bu kapsamda uzun zamandır beklemekte olan ve kamuoyunda artık bu proje olmayacak şeklinde bir algının oluştuğu üniversitemizin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi inşaatının ihalesini gerçekleştirdik. Ağustos ayı itibariyle hastanemizin inşaatına başlandı. Bu hastane Denizli için dev bir projedir. Bölge ve ülke bazında çok önemli kazanımlar sağlayacaktır. Hastane bölgedeki otellerin birbirine hızla entegre olmasını ayrıca hem sağlık turizmine hem de turizme çok önemli katkılar sunacaktır. Bu yatırımlarla Karahayıt Bölgesi kısa sürede sağlık ve turizm yerleşkesi haline dönüşecek, ulusal ve uluslararası platformda marka olacaktır. Kısa zamanda modern bir termal kür ve sağlık merkezi haline gelecektir" diye konuştu.

Karahayıt'ta yapılacak PAÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Projesi hakkında teknik bilgi veren Rektör Prof. Dr. Bağ, 14 bin 700 metrekare alanda kurulacak hastanenin 1000 günde tamamlanacağını belirtti. Pamukkale'nin Termal Sağlık Turizmindeki Yeri  konulu panelde Prof. Dr. Nurten Çekal, Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, Doç. Dr. Hakan Alkan, Yrd. Doç Dr. Ayşe Özdemir ve Doç. Dr. Murat Zengin ve  Pamukkale Nobel Tıp Merkezi Kurucu Hekimi  Dr. Turgay Sehil sunum yaptı. Zirve 24 Eylül'de sona erecek.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!