Denizlili Yörükler, yaren gecesinde buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Denizlili Yörükler, yaren gecesinde buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2017 13:28

Denizlili Yörükler, yaren gecesinde buluşacak

Haberin Devamı

DENİZLİ Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan, Yörük geleneğini yaşatmak ve gençlere miras bırakmak amacıyla 7 Ekim'de 10 ses sanatçısının katılımıyla Yörük ve Yaren Gecesi düzenleyeceklerini söyledi.

Denizli Yörükleri Derneği, faaliyetleri hakkında bilgi vermek ve yönetim kurulu üyelerini tanıtmak amacıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Balcı Konağı'nda gerçekleştirilen basın toplantısına; Denizlispor Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Yörükleri Derneği Onursal Başkanı Veli Çıtışlı, Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan, Denizli Yörükleri Derneği İl Beyi İbrahim Kibrit ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Denizli Yörükleri Derneği'nin 2 yıl önce kurulduğunu belirten Başkan Yaşar Celal Ceylan, "Derneğimizin kuruluş amacı, Yörük geleneğini yaşatmak ve geçlerimize bu geleneği miras bırakmak. Bu geleneğin kaybolmasını istemiyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana Yörük Kültür ve geleneğini tanıtmak yaşatmak amacıyla etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki süreçte Yörük geleneğinin tanıtımına yönelik faaliyetlerimiz devam edecek. 7 Ekim'de 10 sanatçımızın katılacağı "Yörük Yaren Gecesi" gerçekleştireceğiz" dedi.

Denizlispor Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Yörükleri Derneği Onursal Başkanı Veli Çıtışlı ise, Yörük kültürünü yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, "Bizi biz yapan birçok geleneğimizin kaybolmaya yüz tuttuğu günümüzde, Yörük geleneğimizin kaybolmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu geleneği sonsuza kadar yaşatmak ve gelecek nesillere aktarılması konusunda elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda özellikle basınımızın verdiği desteğe teşekkür ediyorum. 7 Ekim'de gerçekleştireceğimiz  "Yörük Yaren Gecesi"ne tüm Denizli halkını davet ediyoruz" diye konuştu.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!