Denizli'de termal sağlık turizmi zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Denizlide termal sağlık turizmi zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2017 15:41

Denizli'de termal sağlık turizmi zirvesi

Haberin Devamı

DENİZLİ, Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Denizli Valiliği'nin himayesinde yapılacak 2. Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Zirvesi'ne 52 ülkeden 356 kişi katılacak. 20-14 Eylül arasında yapılacak zirveye, 52 ülkeden sağlık bakanlığı temsilcileri, termal sağlık alanında uzman doktorlar, seyahat ve sigorta acente temsilcileri katılacak.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale, başta Türkiye olmak üzere Denizli ve Pamukkale İlçesi'nin gelişimine önemli katkı sunacak olan, 52 ülkeden 256 yabancı ve 100 yerli heyetin katılacağı Termal Sağlık Turizmi Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak. 20-24 Eylül arasında Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak zirveye; 52 ülkenin sağlık bakanlığı temsilcileri, doktorlar, fizik rehabilitasyon uzmanları ve 250 yerli seyahat ile sigorta acentesi temsilcisi katılacak. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Denizli Valiliği'nin himayelerinde yapılacak zirveye; Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale  Üniversitesi, Pamukkale Belediyesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı, Denizli Ticaret Odası, DENTUROD, TÜRSAB ve Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneği de destek veriyor.

2. Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi'nde Kongre Başkanlığı'nı, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ üstlenecek. Zirvede 21 Eylül Perşembe günü ise Pamukkale Belediyesi'nin düzenlediği Karahayıt'ta bisiklet turu düzenlenecek. Karahayıt Meydanı'ndan başlayacak bisiklet turu, Antik Roma Hamamı, Doğa Termal, Kırmızı Su Parkı, Kent Ormanı, Nobel Tıp Merkezi, Pam Termal Otel, Polat Termal Otel, Colossae Termal Otel, Kuzey Kapı güzergahından ilerleyecek, katılımcılara Pamukkale ve Karahayıt bölgesinin tarihi ve doğa güzellikleri tanıtılacak.

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneği Başkanı Emin Çakmak, bir yıldır üzerinde çalıştıkları zirveyi 20-24 Eylül arasında gerçekleştireceklerini belirterek, "Burada en önemli amaç, Karahayıt'ta ilk örneği olan kür kent anlayışını yerleştirmiş olacağız. Bölge iki yıldır yapılan çalışmalarla yaşanabilir bir hale geldi. Biz de son bir yılda çalışmalarımızı hızlandırdık. Burada hastalarımızı kabul edeceğiz ve Denizli ekonomisine katkıda bulunacağız, sağlık turizminde öncelik kazanmış olacağız. Ekonomi Bakanlığı'nın çıkardığı teşvik ile termal sağlık turizmine destekler sağlandı" dedi.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!