Denizli'de MEYBEM sınavları başladı

Güncelleme Tarihi:

Denizlide MEYBEM sınavları başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2017 14:51

Denizli'de MEYBEM sınavları başladı

Haberin Devamı

DENİZLİ'de, TOBB- Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) tarafından yapılan tehlikeli ve çok tehlikeli meslekler için zorunlu olan mesleki yeterlilik belgesi sınavları, Denizli Sanayi Odası işbirliğiyle gerçekleştirilmeye başlandı.
Talepte bulunan oda üyesi iş yerleri çalışanlarına yönelik bugün düzenlenen ilk belgelendirme sınavlarına, çelik kaynakçısı ve makine bakımcısı mesleklerinde 16 aday katıldı. Yazılı test ve iş başında uygulamalı olarak gerçekleştirilen sınavların, test sınavları Denizli Sanayi Odası'nda, uygulama sınavları ise işyerlerinde yapıldı.
Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından 48 meslek dalına mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildiğini belirterek, "2017 yılından itibaren bu belgeye sahip olamayanlara, iş müfettişlerince cezai işlem uygulaması olacağı üyelerimize duyurduk. Odamıza üye firmaların çalışanlarının Mesleki Yeterlilik Belgesi alması için Denizli Sanayi Odası olarak gereken çalışmaları yapıyoruz" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!