Denizli'de ilk FETÖ davası duruşması 12 Aralık'ta

Güncelleme Tarihi:

Denizlide ilk FETÖ davası duruşması 12 Aralıkta
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 16:20

Denizli'de ilk FETÖ davası duruşması 12 Aralık'ta

Haberin Devamı

Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, (DHA) - DENİZLİ'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede yer alan 31'i tutuklu 72 sanıklı 'Tavas çatı yapılanması' davasının ilk duruşması 12 Aralık'ta yapılacak.
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda Tavas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle ilgili iddianameyi kabul eden Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşma tarihini 12 Aralık olarak belirledi.
FETÖ'nün Denizli'de oluşturduğu sözde 5 eyaletten birisi olan Tavas çatı yapılanması ile ilgili hazırlanan iddianame 31'i tutuklu, 72 sanık bulunuyor. İddianamede sanık olarak yer alanların mütevelli heyet oluşumuna, dershane, yurt, pansiyon ve okullardaki eğitime, ilçelerdeki kadın ve ışık evleri yapısına katıldıkları ifade ediliyor.
İddianamede FETÖ'nün iki numaralı ismi ve sözde ABD imamı olarak adı geçen İsmail Büyükçelebi'nin Tavaslı olması nedeniyle terör örgütünün Tavas İlçesi'ne büyük önem verdiği ve etkin bir yapılanma içinde girdiği iddia ediliyor. İddianamede, Tavas'ın örgütün yapılanmasındaki sözde eyaletlerden biri de olduğu ifade ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!