Denizli'de çocuk şenliği başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Denizlide çocuk şenliği başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2017 15:04

Denizli'de çocuk şenliği başlıyor

Haberin Devamı

DENİZLİ'de Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 6'ıncısını düzenleyeceği ve 60 bin çocuğun katımlı beklenen Çocuk Şenliği, 14 Mart'ta başlayacak. Bu yıl ilçelerden başlatılacak şenlikle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Çocuklar sanal değil, şenlik alanlarındaki gerçek arkadaşlarıyla buluşacak" dedi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Çocuk Şenliği'nin 6'ıncısı, 14 Mart Salı günü başlayacak. Her yıl ilköğretim çağındaki çocuklara eğlenceli bir gün yaşatmayı hedefleyen şenlik, bu yıl diğer yılların aksine ilçelerden başlatılacak. Kent merkezi ve tüm ilçelerinde bulunan ilköğretim çağındaki 60 bine yakın çocuğun katılmasının beklendiği şenlik, ilk olarak Babadağ ilçesinden başlayacak. Her gün farklı bir ilçede kurulacak şenlik alanına getirilen çocuklar, animatörler eşliğinde doyasıya eğlenecek. Çuval yarışı, ip çekme, can gibi geleneksel oyunlar oynayacak çocuklar şişme oyun parklarında doyasıya eğlenme imkanı bulacak. Çocukların gönüllerince eğleneceği programın ilçelerde tamamlanmasının ardından Çocuk Şenliği Denizli merkezde devam edecek.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, geleneksel hale getirdikleri Türkiye'nin en geniş katılımlı Çocuk Şenliği'nin bu yıl 6'ncısını düzenleyeceklerini söyledi. Zolan, Çocuk Şenliği'ne bu yıl ilçelerden başlamayı tercih ettiklerini, ilçelerin ardından şenliğe Denizli merkezde devam edeceklerini kaydetti.
Zamanlarının büyük bir bölümünü bilgisayar ve tablet gibi teknolojik aletlere ayıran çocukları biraz olsun sokağa çıkartarak gerçek arkadaşlarıyla, geleneksel oyunlarda buluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Başkan Zolan, "Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızı geleceğe hazırlamak ve içlerindeki enerjilerini ortaya çıkarmalarını istedik. Çocuklar sanal değil, şenlik alanlarındaki gerçek arkadaşlarıyla buluşacak. Arkadaşlığı, ekip ruhunu ve kaynaşmayı öğrenecek. Çocuklarımıza burada doğruyu ve güzeli seçenek olarak sunacağız. Zaman zaman ziyaretlerine gelip eğlencelerine ortak olacağız" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!