Denizli'de 5 ilçenin atıkları tesiste toplanacak

Güncelleme Tarihi:

Denizlide 5 ilçenin atıkları tesiste toplanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2018 16:44

Denizli'de 5 ilçenin atıkları tesiste toplanacak

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi, Tavas, Kale, Beyağaç, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde toplanan evsel katı atıkların bir araya toplanarak bertaraf edileceği katı atık bertaraf tesisi inşasında sona geldi. Tesisle 5 ilçede vahşi depolamanın önüne geçilecek.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, yapımında sona gelinen tesiste incelemede bulundu. Başkan Zolan'a, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran ile Atık Yönetimi Şube Müdürü Ramazan Değirmenci eşlik etti. Vahşi depolamadan, düzenli depolamaya geçerek gelecek nesillere yaşanılabilir, sağlıklı ve temiz bir kent bırakmak istediklerini söyleyen Zolan, "İlçelerimizde de vahşi depolamanın önüne geçecek yeni tesisler kurarak, geleceğimize sağlıklı bir kent bırakmak istiyoruz. Tavas'ta yapımı devam eden tesisimiz sadece Tavas'a değil, Kale, Beyağaç, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde toplanan evsel katı atıkların düzenli olarak depolanması için kuruluyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye'nin en temiz kenti unvanına yakışır hizmetlerimiz devam edecek. Yer altı sularının kirlenmediği, lokasyon olarak da mesken alanlarından uzak söz konusu 5 ilçemizde de düzenli bir şekilde katı atık bertaraf sistemine geçiyoruz" dedi.

Projeyle Tavas, Kale, Beyağaç, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde toplanan evsel katı atıkların vahşi depolanmasına son verilecek. Tavas'ın Nikfer Mahallesi sınırlarında yer alan yaklaşık 100 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak tesise; Tavas, Kale, Beyağaç, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinden toplanan evsel katı atıklar getirilecek. Söz konusu ilçelerde gelişigüzel atılan evsel katı atıkların, vahşi depolama suretiyle bu alanlara dökülmesi önlenerek çevrenin ve yerleşim yerlerinin olumsuz yönde etkilenmesine son verilecek.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!