Denizli'de 4 ilçe doğalgaza kavuşacak

Güncelleme Tarihi:

Denizlide 4 ilçe doğalgaza kavuşacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 12:28

Denizli'de 4 ilçe doğalgaza kavuşacak

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediye Meclisi nisan ayı toplantılarının ikinci birleşiminde Acıpayam, Tavas, Sarayköy ve Serinhisar ilçelerinde doğalgazla ilgili altyapı çalışmalarına başlama kararı alındı.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi nisan ayı ikinci birleşimini yaptı. Toplantının gündem maddesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kente düzenlediği ziyarette Acıpayam, Tavas, Sarayköy, Serinhisar ilçelerine doğalgaz ulaştırılması talimatı oldu. Birleşimde Büyükşehir Belediyesi, doğalgaz dağıtım şirketi Enerya'nın dağıtım bölgesine Tavas, Acıpayam, Serinhisar ve Sarayköy'ü dahil etmesi için katılım bedelini ödeyeceğini, kazılan yerlerin asfaltlanması gibi çalışmaları üstleneceğinin taahhüdünü verdi. Taahhütlerle ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu, mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, doğalgaz dağıtım firması Enerya'ya dağıtım bölgesine, 4 ilçeyi dahil etmesi karşılığında, katılım payı bedellerini Büyükşehir Belediyesi'nin ödeyeceğini ifade ederek, "Acıpayam Tavas, Serinhisar ve Sarayköy'de yapılacak doğalgaz çalışmalarında daha önce aldığımız yol kazma ücretini almama ve çalışmaların ardından üst yapıyı yapmak istiyoruz. Bu sayede firma için de yatırımların hızlı olması için itici güç olsun istiyoruz" dedi.

Toplantıda Honaz Belediye Başkanı AK Partili Turgut Devecioğlu, 4 ilçeye Honaz'ın da dahil edilmesini istedi. Honaz'ın bir bölümünde doğalgaz çalışmalarının tamamlandığını, kalan bazı mahallelerdeki çalışmaların biran önce tamamlanması için Honaz'da 4 ilçeye dahil edildi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!