Denizli'de 15 Temmuz şehitleri şiir ve tiyatroyla anıldı

Güncelleme Tarihi:

Denizlide 15 Temmuz şehitleri şiir ve tiyatroyla anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2016 13:42

Denizli'de 15 Temmuz şehitleri şiir ve tiyatroyla anıldı

Haberin Devamı

DENİZLİ'de Pamukkale Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişimini unutturmamak için Demokrasi Şehitlerini Anma ve Halka Şükran Günü" düzenledi. Anma gecesinde tiyatro oyunu ve şiirlerle 15 Temmuz şehitleri anıldı, Kuran'dan dualar okundu.

Pamukkale Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi'nde, 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma ve Halka Şükran Günü düzenledi. Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin, AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, DESKİ Genel Müdürü Mahmut Güngör, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, İl Müftüsü Mehmet Aşık ve çok sayıda davetli geceye katıldı. Gece, Denizli'deki demokrasi nöbetlerinde çekilen fotoğrafların yer aldığı 'Demokrasi Nöbetleri Fotoğraf Sergisi'nin açılışıyla başladı.

Konuşma yapan Başkan Gürlesin, "15 Temmuz'un anılması için bu geceyi organize ettik. Şehitleri ve kahramanları anacağız. 15 Temmuz ülkemiz ikinci bir kurtuluş savaşı. O gece hayatını bu vatan için siper eden 294 şehidimize rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifa diliyorum. Ülkemizin üzerine oynanan birçok oyun var. Bugüne kadar vatan, millet ve bayrak için şehit düşenleri de bu etkinliğimizle anıyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak 105 gün önceki o kara gecenin hatırlanması ve gelecek nesillere aktarılması için bu geceyi düzenledik" dedi.

Serginin açılışının ardından anma gecesi, Kuran'dan bölümlerin okunmasıyla devam etti. İstanbul Ferah Tiyatrosu oyuncuları, Çanakkale ve 15 Temmuz Şehitler Destanı adlı oyunu sahneledi. Oyun izleyicilerden büyük alkış alırken, Denizli Şairler Platformu üyeleri şiirler okudu. Gece, Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık tarafından demokrasi şehitleri için yapılan duayla son buldu.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!