Denizli tasarım merkezlerinde 2. sırada

Güncelleme Tarihi:

Denizli tasarım merkezlerinde 2. sırada
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2017 11:27

Denizli tasarım merkezlerinde 2. sırada

Haberin Devamı

DENİZLİ Sanayi Odası (DSO) ağustos ayı olağan meclis toplantısında, Ar-Ge ve tasarım merkezleri, il ihracatının niteliksel gelişimi ve DSO'nun 'Kayıtlı İş Gücüne Tam Destek' projesi konuşuldu. DSO Başkanı Müjdat Keçeci, kentin Ar-Ge merkezleri sıralamasında Türkiye'de 17. sırada olduğunu, tasarım merkezleri sıralamasında ise 2. sırada yer aldığını söyledi.

DSO Ağustos Ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantıda özellikle Denizli'deki Ar-Ge ve tasarım merkezleri, Denizli ihracatının niteliksel gelişimi ve Kayıtlı İş Gücüne Tam Destek projesi konuşuldu. Meclis üyelerine bir sunum yapan DSO Başkanı Müjdat Keçeci, "Denizli, Ar-Ge merkezleri sıralamasında Türkiye'de 17. sıradayken, tasarım merkezleri sıralamasında 2. sırada yer alıyor. Tasarım merkezleri konusunda Denizli gerçekten gurur duyabileceğimiz bir noktada" dedi. Denizli'nin son 6 yıllık dönemde ileri teknoloji ürün ihracatını artırdığını ifade eden Keçeci, "Denizli'nin düşük teknolojili endüstrilerin toplam içerisindeki payı artarken, orta yüksek teknolojili endüstrilerin toplam ihracat içerisindeki payı azalmıştır. Türkiye genelinde ise düşük teknolojili ürünlerin payı hemen hemen aynı kalırken, orta düşük teknolojili ürünlerin payı azalmış, orta yüksek teknolojili ürünlerin payı artmış, yüksek teknolojili ürünlerin payı ise hemen hemen aynı kalmıştır" dedi.

Denizli'nin geçen senenin aynı dönemine göre yaklaşık 3 bin kişiye daha iş ve aş yaratmış durumda olduğunu söyleyen Keçeci, "2016 Temmuz ayından bu yana DSO tarafından yürütülen proje kapsamında da birçok kişiye istihdam teşviklerini anlattık. Tüm Türkiye'deki işveren ve işçi kesiminin kullanımına açılan 'www.istihdamatesvik.com' web sitesinin de istihdam artışına katkı sağlamasını ümit ediyoruz" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!