Denizli-Sudan işbirliği köprüsü

Güncelleme Tarihi:

Denizli-Sudan işbirliği köprüsü
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2017 14:27

Denizli-Sudan işbirliği köprüsü

Haberin Devamı

DENİZLİ'ye gelen Sudan Kızıldeniz Eyaleti Valisi Ali Ahmed Hamid Abdulgadır ile Sudan İstanbul Başkonsolosu Emad Mırghani Abdelhamid,  Denizli Ticaret Odası'nı ziyaret etti. Denizli'de Sudanlı heyeti ağırlayan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin'in de katıldığı ziyarette, Denizli-Sudan arasındaki ticari işbirliğinin daha da artırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

Bazı incelemelerde bulunmak için Denizli'ye gelen Kızıldeniz Eyalet Valisi Ali Ahmed Hamid Abdulgadır ile Sudan İstanbul Başkonsolosu Emad Mırghani Abdelhamid'in , Denizli Ticaret Odası ziyaretine  heyeti ağırlayan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin de katıldı. Sudan heyeti  Denizli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya, Meclis Başkanı Hüseyin Memişoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüş alışverişinde bulundu.  AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, yeni dönemde Türkiye'nin Afrika ülkelerini hedef pazar olarak belirlediğini ifade ederek, kardeş ülke Sudan heyetini ağırlamaktan dolayı memnun olduğunu söyledi.

Denizli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya,  konuk heyete Denizli ve ticari potansiyeli hakkında bilgi verdi. Sarıkaya, Denizli ile Sudan arasındaki ticari işbirliğinin daha  ileri seviyelere getirilmesi için oda  olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye hazır olduklarını belirterek, "Kayıtlarımıza göre Denizli'den Sudan'a oto yedek parça, makine aksam ve parçaları, mobilya ve kağıt ürünleri, kimyevi maddeler, bakliyat, kuru gıda ürünleri, elektrik, elektronik, hizmet, demir-çelik, demir dışı metaller, iklimlendirme ve diğer sanayi ürünleri olmak üzere  1 milyon 611 bin dolarlık ihracat yapılıyor.  Bunu artırmak için çaba gösteriyoruz. Türkiye'nin hedef pazar olarak belirlediği Afrika ülkelerine yönelik ticaretin artması için çalışmalarımız var. Geçen hafta içinde Afrika'ya ihracat konusunda 40'a yakın firmamıza eğitim verdik" dedi.

Sudan Kızıldeniz Eyaleti Valisi Ali Ahmed Hamid Abdulgadır ile Sudan İstanbul Başkonsolosu Emad Mırghani Abdelhamid de, Denizli'de olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, ticari işbirliğinin artırılması konusunda işbirliğine hazır olduklarını ifade ettiler. Ziyaretin sonunda konuk heyete çeşitli hediyeler verildi.

Osman Nuri BOYACI / DENİLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!