Denizli Büyükşehir'den itfaiye atağı

Güncelleme Tarihi:

Denizli Büyükşehirden itfaiye atağı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2017 17:51

Denizli Büyükşehir'den itfaiye atağı

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi, ilçe ve mahallelerde itfaiye birimlerini güçlendirmek için 7 ilçede 8 itfaiye hizmet binası yapıyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, ilçe ve mahallelerde yaşanacak yangın ve afetlere daha hızlı ve etkin müdahale etmek için 7 ilçeye 8 itfaiye hizmet merkezi inşaatını programladı. Türkiye'de nüfusa oranla itfaiye hizmet binası ve personel anlamında 30 büyükşehir arasında ilk sırada bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Baklan, Babadağ, Serinhisar, Honaz, Çal, Acıpayam'ın Kelekçi Mahallesi, Çameli'nin Kalınkoz Mahallesi ve Çameli'nin Kirazlıyayla Mahallesi'ne yeni itfaiye hizmet binaları yapımı sürüyor.

Yapımı tamamlanan Serinhisar ve Çameli Kalınkoz itfaiye hizmet binalarının kısa süre içinde hizmete alınacağı öğrenilirken; Baklan, Babadağ, Acıpayam Kelekçi, Çameli Kirazlıyayla itfaiye hizmet binalarının yapımı sürüyor. Çal ve Honaz ilçelerinde ise Sarayköy ilçesinde olduğu gibi itfaiye hizmet binaları otogar tesisi ile birlikte inşa ediliyor. Kentin 52 ayrı noktasında 600 personeli ile hizmet veren Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, yeni tesislerle daha da güçlenecek.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, büyükşehir ile birlikte kentin 52 ayrı noktasında itfaiye hizmeti vermeye başladıklarını hatırlatarak, "Araç, ekipman ve personeli Türkiye'de ilk sıralarda yer alan teşkilatımız bizim için büyük bir gurur" dedi.

İtfaiye teşkilatının bir şehir için çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Osman Zolan, "Çünkü bir canın kıymetini hiçbir şeyle ölçemezsiniz. Yaptığımız yatırımlarla halkımızın malını ve canını korumak için teşkilatımızı daha da güçlendiriyoruz. Yeni hizmet binalarımız özellikle ilçelerimizde itfaiye teşkilatımızın gücüne güç katacak" diye konuştu.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!